Перша леді України та прем'єр міністр перебувають у Лондоні: вшанували Єлизавету II
Перша леді України та прем'єр міністр перебувають у Лондоні: вшанували Єлизавету II

Перша леді України та прем'єр міністр перебувають у Лондоні: вшанували Єлизавету II

Олена Зеленська та Денис Шмигаль вшанували Єлизавету II / скрін відео

Перша леді Олена Зеленська, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та посол України у Британії Вадим Пристайко з дружиною ввечері 18 вересня відвідали Вестмінстер-Хол у Лондоні, де вшанували королеву Єлизавету II.

Про це повідомив прем'єр Шмигаль у себе в Telegram.

"На запрошення британської сторони прибули сьогодні в Лондон, щоб віддати шану Її Величності Королеві Єлизаветі ІІ та висловити співчуття від імені Президента, Уряду та народу України. Королева користувалася великою суспільною повагою та прихильністю у Сполученому Королівстві. Так само нею захоплювалися далеко за межами Королівства, включно з Україною.Більшість українців запам’ятають Її Величність через простий, але важливий факт. Вона була главою держави, яка однією з перших простягла руку допомоги, коли Україна зіткнулася з варварською російською навалою. Держави, яка досі робить усе можливе для наближення нашої перемоги. Вдячний уряду Сполученого Королівства. Не сумніваюся, що Король Чарльз III розвине прогрес, досягнутий його матір'ю", - написав Шмигаль.

Відео дня
Елена Зеленская и Денис Шмыгаль прибыли в Лондон на похорон Елизаветы ІІ

Відомо також, що Зеленська провела аудієнцію з принцесою Вельською Кейт Мідлтон у Букінгемському палаці. 

Державний похорон королеви Єлизавети відбудеться у понеділок 19 вересня. Очікується, що вшанувати монарха приїдуть до Лондона близько мільйона людей.

Нагадаємо, перша леді України Олена Зеленська приєднається до 500 глав держав і високих гостей, яких запросили на похорон королеви Великої Британії Єлизавети II. Дружину президента Володимира Зеленського запросили на поминальну службу і VIP-прийом, організований королем Чарльзом.

Як раніше повідомляв УНІАН, 8 вересня у віці 96 років у шотландському замку Балморал померла королева Великої Британії Єлизавета II. Після смерті монарха в країні почався десятиденний траур.

Наступного дня новий король Великобританії Чарльз III виступив з першим телевізійним зверненням до нації, в якому розповів про свою матір – королеву Єлизавету II, а також пообіцяв продовжувати її шлях.

А 10 вересня Чарльза III офіційно проголосили королем Великої Британії на історичній церемонії в Сент-Джеймському палаці.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Принцу Гаррі дозволили надіти на бдіння біля труни Єлизавети II військову форму - Mirror
  • Король Британії і принц Вільям вийшли до людей у черзі на прощання з Єлизаветою ІІ
  • Королеву Єлизавету II поховають у двох скромних прикрасах
Теги по теме
Денис Шмыгаль Лондон
Источник материала
Поделиться сюжетом