«Дождь» звільнив ведучого, який сподівався, що редакції вдається допомагати російській армії
«Дождь» звільнив ведучого, який сподівався, що редакції вдається допомагати російській армії

«Дождь» звільнив ведучого, який сподівався, що редакції вдається допомагати російській армії

Ведучий у прямому етері висловив сподівання, що редакції вдалось допомогти багатьом російським військовим на фронті, зокрема в оснащенні та елементарних зручностях.

Телеканал «Дождь» звільнив ведучого Олексія Коростельова, який у прямому етері висловив сподівання, що редакції мовника «вдається допомагати російській армії».

Про це в етері телеканалу оголосила голова інформаційної служби Катерина Котрікадзе.

Коростельов у прямому етері закликав людей, які мають свідчення про те, як проходить в Росії мобілізація, як мобілізовані служать на фронті, про проблеми російської армії тощо, надсилати повідомлення на пошту або телеграм-бот каналу. Ведучий запевнив, що редакція відповідає практично всім і багато з надісланих історій опубліковує. Він висловив сподівання, що редакції каналу вдалось допомогти багатьом російським військовим на фронті, зокрема в оснащенні та елементарних зручностях.

Головний редактор телеканалу Тихон Дзядко після етеру Коростельова випустив спростування, зазначивши, що «Дождь» «не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії». Дзядко запевнив, що поштова скринька телеканалу створена «для збору особистих свідчень про злочини російської армії в Україні та порушення при проведенні злочинної та безглуздої мобілізації в Російській Федерації».

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко прокоментував відео з Коростельовим так: «Коли "хороші русскі" допомагають "поганим русскім" – чи може світ зрозуміти нарешті, що всі вони однакові? ТК "Дождь" забезпечує всім необхідним окупантів, яким некомфортно воювати на нашій землі», – заявив міністр, теж оприлюднивши уривок з ефіру».

Читайте також:

  • «Дождь»: чи достатньо російському медіа бути проти війни, аби вважатися «хорошим»?  
  • Як «Дождь» вчить жаліти російських мобілізованих

Російський телеканал «Дождь» внесений російським режимом у так званий перелік «іноземних агентів». Телеканал називає себе незалежним міжнародним російськомовним мовником, з літа 2022 року редакція каналу базується у Латвії. 

Скриншот відео: Vladimir Afonskiy/YouTube

Теги по теме
российская агрессия
Источник материала
Поделиться сюжетом