Резніков: ЗСУ отримали на озброєння стратегічну систему «Дзвін-АС»
Резніков: ЗСУ отримали на озброєння стратегічну систему «Дзвін-АС»

Резніков: ЗСУ отримали на озброєння стратегічну систему «Дзвін-АС»

18:31 08.12.2022

Резніков: ЗСУ отримали на озброєння стратегічну систему «Дзвін-АС»

#
Минобороны
Дзвін-АС
ВСУ

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що зробив «своєрідний подарунок до Дня Збройних Сил України» й 6 грудня підписав наказ про взяття на озброєння автоматизованої системи Центру оперативного керування (ДКР «Дзвін-АС»).

«Адже наші військові надзвичайно зацікавлені в АСУ стратегічного рівня і давно чекають її повноцінного розгортання», - пише він у Facebook.

Й додає, що ця система навесні 2022 року успішно пройшла відомчі випробування, а згодом – державні. Й станом на зараз формальні процедури завершено, «АСУ стратегічного рівня офіційно стала до лав і буде працювати в інтересах Збройних Сил». Рішення щодо масштабування цієї АСУ Генштаб буде приймати згодом.

Також, Міноборони отримало позитивний висновок експертизи щодо Комплексу спеціального програмного забезпечення «Інтеграційна платформа «Дельта». Далі відбудеться цикл офіційних випробувань, за результатами яких будуть приймати рішення про прийняття її на озброєння.


Читайте також

  • 2 лютого 2021 року журналіст Юрій Бутусов, якому раніше було запропоновано стати радником міністра Тарану на громадських засадах, повідомив, що глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак та міністр оборони Андрій Таран вже понад рік не розмовляють. Одним із каменів спотикання було й фінансування «Дзвіна».
  • 18 березня 2021 року в Міністерстві оборони заявили, що рішенням Андрія Тарана припинено фінансування дослідно-конструкторської роботи (ДКР) Дзвін-АС, яка передбачала створення складової Єдиної автоматизованої системи управління Збройними Силами України. За результатами роботи Служби внутрішнього аудиту Міністерства оборони система, на розробку якої витратили близько 600 млн грн, була визнана непридатною для виконання поставлених завдань.
  • 23 березня волонтер Віталій Манько у своїй статті заявив, що Журналісти проєкту Bihus.Info своєю передачею про електронну систему управління військами Дзвін-АС, викликали безпрецедентні за масштабом дурості наслідки.

поддержать проект

Источник материала
Поделиться сюжетом