19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Оголошено оновлений склад наглядової ради та правління Української кіноакадемії
Оголошено оновлений склад наглядової ради та правління Української кіноакадемії

Оголошено оновлений склад наглядової ради та правління Української кіноакадемії

Їхні учасники обрані за результатами онлайн-голосування, що тривало на сайті Кіноакадемії до 23 грудня.

Українська кіноакадемія оголосила склад наглядової ради та правління.

Найбільшу кількість голосів під час онлайн-голосування отримали Сергій Зленко та Іванна Хіцінська. Загалом кіноакадеміки обрали 12 членів правління та 2 змінних члени наглядової ради. 

У наступному та 2024 році наглядова рада працюватиме у складі голови Вікторії Тігіпко, Аліка Шпілюка, Юлії Сінькевич, Іванни Хіцінської та Сергія Зленка.

У переліку членів правління Української кіноакадемії продюсерка Ольга Бесхмельниціна, оператор-постановник Сергій Борденюк, кінознавець Володимир Войтенко, продюсер Ілля Гладштейн, кінорежисерка Марина Ер-Горбач, продюсер Денис Іванов, продюсер Пилип Іллєнко, продюсер Артем Колюбаєв, кінорежисерка Жанна Максименко-Довгич, продюсер Олександр Максимчук, продюсерка Валерія Сочивець, продюсер Володимир Яценко. Кандидатури ще трьох членів правління було затверджено рішенням наглядової ради. Це кастинг-директорка Алла Самойленко, кінорежисер Володимир Тихий та продюсер Сергій Лавренюк.

Члени Правління та Наглядової ради обираються один раз на два роки шляхом онлайн-голосування на сайті Української кіноакадемії. Прозорість голосування забезпечують аудитори Kreston GCG.

Нагадаємо, цього року зі складу Української кіноакадемії виключили продюсера Влада Ряшина. Це сталося невдовзі після того, як у російський прокат вийшов один із проєктів продюсера, фільм «Серце Парми» за романом Олексія Іванова. Фільм знятий за підтримки Фонду кіно та каналу «Россия 1».

Також членства в Кіноакадемії позбавили кінорежисера Сергія Лозницю. При цьому представники організації звернулися до світової спільноти з проханням не вважати Лозницю представником української культурної сфери.

Теги по теме
Кино
Источник материала
Поделиться сюжетом