SpaceX вивела на орбіту першу партію супутників Starlink нового покоління
SpaceX вивела на орбіту першу партію супутників Starlink нового покоління

SpaceX вивела на орбіту першу партію супутників Starlink нового покоління

Нові супутники потужніші. Можуть передавати послуги безпосередньо на смартфони.

Компанія SpaceX вивела на орбіту першу партію супутників Starlink другого покоління. Про це повідомили на сторінці компанії у твіттері.

Ракета-носій Falcon 9 запустила партію з 54 супутників нового покоління Gen2 об 11:34 за київським часом із космодрому в штаті Флорида. 

Видання Space.com пояснює, що Starkink потребує збільшення пропускної спроможності й тому SpaceX вирішила відправити у космос більш потужні супутники. Також Gen2 можуть передавати послуги безпосередньо на смартфони.

На початку грудня Федеральна комісія звʼязку США дозволила Space X розгорнути 7 500 супутників на висотах 525, 530 і 535 кілометрів.

У вересні Ілон Маск повідомив, що Starlink тепер працює на всіх континентах, навіть в Антарктиді.

Нагадаємо, Україна уклала угоду з компанією SpaceX Ілона Маска і найближчими місяцями отримає ще понад 10 тисяч антен Starlink для стабілізації звʼязку на випадок критичних ситуацій. 

Раніше Верховна Рада скасувала мито та ПДВ на генератори та Starlink. 

30 листопада Starlink оголосив про підвищення цін на свої послуги для українців. З 29 грудня вартість супутникового інтернету для приватних осіб складатиме не 60, а 75 доларів на місяць. Вартість терміналу та антени Starlink зросте з 500 до 700 доларів.

Фото: SpaceX/твіттер

Теги по теме
Илон Маск SpaceX
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны