Подібне було лише раз: три українки вийшли до третього кола Australian Open-2023
Подібне було лише раз: три українки вийшли до третього кола Australian Open-2023

Подібне було лише раз: три українки вийшли до третього кола Australian Open-2023

Українські тенісистки Ангеліна Калініна, Марта Костюк та Катерина Байндль подолали бар’єр другого кола тенісного турніру серії Grand Slam Australian Open та вийшли до 1/16 фіналу.

Перша ракетка України Ангеліна Калініна (№39 WTA) зуміла обіграти у двох сетах ексдругу ракетку світу та дворазову переможницю Вімблдону Петру Квітову (№15 WTA) з Чехії.

Зустріч закінчилася з рахунком 7:5, 6:4 на користь українки.

Зараз дивляться

Для Ангеліни це другий виступ в основі Australian Open та перший вихід у третє коло. Наступною суперницею Калініної стане чешка Барбора Крейчикова (№23 WTA).

Другу перемогу в основній сітці на кортах Мельбурна святкувала й Марта Костюк (№61 WTA). У двох сетах вона розгромила австралійку Олівію Гадецкі (№199 WTA) – 6:2, 6:1.

В 1/16 фіналу українка зустрінеться з третьою ракеткою світу, американкою Джессікою Пегулою.

Вперше у кар’єрі до третього кола турніру Grand Slam вийшла Катерина Байндль (№95 WTA). В 1/32 фіналу вона здолала представницю США Кетрін Макнеллі у двох сетах — 6:1, 7:6.

У наступному раунді на неї чекає гра проти латвійки Єлени Остапенко, яка посідає 17 місце у рейтингу WTA.

Вихід одразу трьох українок у третє коло AO – це повторення національного рекорду, встановленого лише одного разу, у 2018 році. Тоді до цієї стадії турніру дійшли Еліна Світоліна, Катерина Бондаренко та Марта Костюк.

Нагадаємо, до не змогли пробитися Леся Цуренко, Даяна Ястремська та Олексій Крутих.

Теги по теме
Теннис
Источник материала
Поделиться сюжетом