В МОЗ розповіли про епідситуацію з COVID-19 та штам “Кракен”
В МОЗ розповіли про епідситуацію з COVID-19 та штам “Кракен”

В МОЗ розповіли про епідситуацію з COVID-19 та штам “Кракен”

КИЇВ. 26 січня. УНН. Наразі спостерігається невелике зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Проте, ситуація контрольована, а новий штам “Кракен” поки не призводить до складних наслідків перебігу хвороби. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко, передає УНН.

Цитата

«Ми зафіксували перший випадок, в нас є підтвердження цього штаму коронавірусу. Якщо ми говоримо взагалі про епідситуацію щодо коронавірусної хвороби, то з перших днів 2023-го року, не суттєве, але все ж зростання кількості випадків, які реєструються, і в цілому за результатами тестування, і щодо тих, хто госпіталізується до лікарень. Ситуацію вважаємо стабільною, тому що в середньому на ліжках в закладах здоров‘я перебуває 3500-4000 пацієнтів. Госпіталізація нових не перевищує ту кількість, яка виписується з закладів охорони здоров‘я», – повідомив Ляшко.

Наразі не відмічається зростання кількості госпіталізованих паціентів, які перебувають в реанімаційних залах через коронавірусну хворобу, або підключені до апаратів кисневої терапії.

Новий штам призводить до більш інтенсивного інфікування, але поки не спостерігаються складніші наслідки перебігу хвороби. Особливо, у вакцинованих людей.

Нагадаємо

В Україні зафіксували перший випадокзараження новим підвидом штаму “Omicron” XBB.1.5, або “Кракен”.

Теги по теме
Коронавирус Министерство здравоохранения
Источник материала
Поделиться сюжетом