Кабмін подав законопроєкт про створення Офісу ОЕСР в Україні
Кабмін подав законопроєкт про створення Офісу ОЕСР в Україні

Кабмін подав законопроєкт про створення Офісу ОЕСР в Україні

КИЇВ. 27 січня. УНН. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду повідомив, що Кабмін подав до Верховної Ради законопроєкт, який дозволить створити Офіс Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в Україні, передає УНН.

Цитата

"Ми передали заявку про вступ в організацію ще влітку минулого року. Півтора місяця тому ми домовилися з головою ОЕСР Матіасом Корманом про відкриття офісу в Києві. Тепер робимо крок з нашого боку, аби втілити цю домовленість", - сказав прем'єр.

Деталі

За його словами, цей крок допоможе сформувати коаліцію з країн та організацій для того, щоб якісніше і швидше реалізувати План відновлення України. Шмигаль додав, що одним із ключових елементів плану буде вступ України до ЄС.

"Підготовка до вступу — одне з пріоритетних завдань Уряду. Ми налагодили дуже тісну та плідну взаємодію з нашими європейськими партнерами на рівні Єврокомісії, Європарламенту, Європейської ради", - зауважив він.

Прем'єр нагадав, що 2 лютого до Києва прибудуть єврокомісари та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн для проведення міжурядових консультацій. Наступного дня, 3 лютого, пройде відбудеться саміт Україна-ЄС, додав він.

Прем'єр підсумував: "Ми дуже швидко продовжуємо нашу європейську інтеграцію та чітко розуміємо найближчу перспективу для України стати членом ЄС".

Нагадаємо

Україна стала кандидатом у члени ЄС 23 червня 2022 року. Єврокомісія сформулювала сім умов, які має виконати Київ на шляху до членства в ЄС. Йдеться про судові реформи, боротьбу з корупцією, деолігархізацію та політику щодо національних меншин.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що однією з топтем саміту Україна-ЄС, який відбудеться 3 лютого, стануть переговори про членство України у Євросоюзі. 

Теги по теме
Верховная Рада Кабмин Денис Шмыгаль Законопроект
Источник материала
Поделиться сюжетом