Волонтери зробили дуже необхідний для ЗСУ автомобіль
Волонтери зробили дуже необхідний для ЗСУ автомобіль

Волонтери зробили дуже необхідний для ЗСУ автомобіль

Це пересувне СТО на шасі повнопривідної вантажівки Leyland DAF.

Волонтери ГО “Справа громад” укомплектували МТО-АТ – майстерню технічного обслуговування автомобільної техніки. Це пересувне СТО на шасі повнопривідної вантажівки Leyland DAF.

Машина обладнана усіма необхідними для ремонту техніки приладами та інструментами - від верстатів до зварювальних напівавтоматів. А також наборами ключів та домкратів.

Також цікаво волонтери обладнали лазнево-пральний комплекс у причепі автомобіля

За словами Юрія Бірюкова, який повідомив про створення цього автомобіля, попит на нього серед начальників автослужб військових бригад, командирів військових підрозділів – величезний.

Потреба армії у таких машинках вимірюється у кількох сотнях. Це шалені гроші. Вчора було ухвалено рішення про те, що на першому етапі волонтери з ГО “Справа громад” та фонду Петра Порошенка беруться виготовити 30 таких МТО.

Для цього потрібно викупити, доставити та відремонтувати 30 вантажівок. Окрім того, до них потрібно зробити та змонтувати 30 будок-кунгів, знайти, купити та укомплектувати обладнанням. Бюджет однієї машини – 924 000 гривень. А якщо помножити на 30 – майже три десятки мільйонів гривень.

Порошенко сплатить половину рахунків, але іншу половину треба зібрати. Реквізити рахунків на цю потрібну техніку – у посиланні.

Теги по теме
Новости фото
Источник материала
Поделиться сюжетом