В США чоловік помер через бактерію, які підхопив під час промивання носа
В США чоловік помер через бактерію, які підхопив під час промивання носа

В США чоловік помер через бактерію, які підхопив під час промивання носа

Новий випадок зараження амебою

За словами місцевих органів охорони здоров'я, житель заразився мікроскопічною амебою під назвою naegleria fowleri. Такі інфекції неймовірно рідкісні. У Сполучених Штатах з 2012 по 2021 рік щорічно діагностували від 0 до 5 випадків.

Мешканець, який заразився амебою, жив в окрузі Шарлотт, штат Флорида, повідомили керівники охорони здоров'я.

Naegleria fowleri дуже специфічна, і її важко підхопити, тому що вона має пройти прямо через ніс у пазуху і потрапити в мозок. Вона поширена в прісних водоймах, особливо в стоячих,
– розповів Джей Вільямс, прессекретар Департаменту охорони здоров’я Флориди.

Він припустив, що випадок, можливо, є результатом того, що житель Флориди промивав свої пазухи водою з-під крана.

Що відомо про амебу naegleria fowleri

Люди зазвичай заражаються, коли вода, яка містить амебу, потрапляє в організм через ніс під час купання або пірнання в озерах і річках. Були задокументовані й інші джерела інфікування, включно зі забрудненою водопровідною водою.

Симптоми інфекції включають лихоманку, головний біль, нудоту та блювоту, слабкість шийних м'язів, втрату рівноваги, галюцинації та судоми.

У період з 1962 по 2021 рік у США було зареєстровано 154 випадки захворювання, з яких вижили лише 4 людини. У всьому світі було задокументовано близько 430 випадків.

У США зараження амебою зазвичай відбувається в південних штатах, оскільки амеба процвітає у водах, температура яких перевищує 30 за Цельсієм. Але за останні роки інфекції мігрували на північ.

Источник материала
loader
loader