Верховна Рада звільнила трьох міністрів – нардеп
Верховна Рада звільнила трьох міністрів – нардеп

Верховна Рада звільнила трьох міністрів – нардеп

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Павла Рябікіна можуть призначити послом до Китаю, а Михайло Федоров найближчим часом отримає нову посаду у Кабміні, зазначив Олексій Гончаренко.

 
Верховна Рада відправила у відставку трьох міністрів – міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у понеділок, 20 березня.
 
“Рада підтримала відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки. Нарешті! За – 295”, – написав він у Telegram.
 
Трохи пізніше він повідомив про результати голосування щодо двох інших міністрів, додавши, що Павла Рябікіна нібито розглядають на посаду посла України в Китаї.
 
Також відомо, що Михайла Федорова призначать на нову посаду. Він стане віце-прем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.
 
Гончаренко уточнив, що кандидатуру Федорова на нову посаду внесуть до Ради на найближчому засіданні.
 
Минулого тижня стало відомо, що три міністри написали заяви про відставку. У парламенті були зареєстровані заяви від Шкарлета, Рябікіна та Федорова. А прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив кадрові перестановки в Кабміні.
 
 
 



Джерело

Теги по теме
Украина депутат увольнение парламент отставка министр
Источник материала
Поделиться сюжетом