РНК у зразках астероїдів може бути ключем до походження життя Землі - дослідження
РНК у зразках астероїдів може бути ключем до походження життя Землі - дослідження

РНК у зразках астероїдів може бути ключем до походження життя Землі - дослідження

КИЇВ. 22 березня. УНН. Згідно з новим дослідженням, вчені виявили хімічну сполуку урацил, один із будівельних блоків РНК, всього в 10 міліграмах матеріалу з астероїда Рюгу. Це відкриття підтверджує давню теорію про те, що життя на Землі могло бути закладене з космосу, коли в нашу планету врізалися астероїди, що несли фундаментальні елементи. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

Це одне з останніх досліджень, засноване на аналізі 5,4 грама каміння та пилу, зібраних зондом «Хаябуса-2» з астероїда Рюгу.

Hayabusa-2 був запущений у 2014 році і повернувся на орбіту Землі наприкінці 2020 року з капсулою, що містить зразок з астероїду.

Дорогоцінний вантаж був розділений між міжнародними дослідницькими групами і вже дозволив зробити кілька висновків, у тому числі про те, що деякі з будівельних блоків життя, амінокислоти могли бути сформовані в космосі.

Серед зразків також було виявлено першу краплю води, виявлену в навколоземному астероїді.

Нове дослідження, опубліковане у журналі Nature Communications, спрямоване на пошук ще однієї основи життя: нуклеотидів РНК.

У той час як ДНК, знаменита подвійна спіраль, функціонує як генетичний план, одноланцюжкова РНК є найважливішим месенджером, який перетворює інструкції, що містяться в ДНК, для їх реалізації.

Як і ДНК, вона складається з основ: аденіну, гуаніну, цитозину та урацилу.

Тестування зразків Рюгу було багатоетапним процесом, який починався з поміщення їх у гарячу воду, як «заварювання кави чи чаю».

Потім була застосована кислота для вилучення молекул, які були проаналізовані надзвичайно чутливими інструментами, здатними виявляти найменші кількості урацилу.

Відкриття пропонує "переконливі докази того, що один із компонентів РНК був наданий Землі ще до появи життя", - сказав один із авторів дослідження AFP.

Йосінорі Такано, вчений з Японського агентства морських і земних наук і технологій і автор дослідження Рюгу, сказав, що він також з нетерпінням чекає на проект з дослідження марсіанських супутників, який має бути запущений з Японії наступного року і повернутися приблизно в 2029 році.

Він збере зразки з Фобоса, одного із супутників Марса.

Нагадаємо

Астрономи повідомили про відкриття двох нових екзопланет, що обертаються навколо яскравої сонцеподібної зірки на відстані близько 175 світлових років. Нововідкриті інопланетні світи, позначені як HIP 104045 b та HIP 104045 c, були класифіковані як аналог Юпітера та Нептуна відповідно.

Теги по теме
Космос ученые Япония исследование Земля
Источник материала
Поделиться сюжетом