12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вчинив би напад і без грошей, – вбивця Катерини Гандзюк назвав мотиви злочину
Вчинив би напад і без грошей, – вбивця Катерини Гандзюк назвав мотиви злочину

Вчинив би напад і без грошей, – вбивця Катерини Гандзюк назвав мотиви злочину

Про це Грабчук повідомив під час засідання суду. Дніпровський райсуд Києва допитав його 21 квітня.

Вбивця Катерини Гандзюк назвав мотиви злочину

Виконавець нападу на Гандзюк – Микита Грабчук – розповів, що не відбув до кінця свій термін ув’язнення. Він був за ґратами до 3 березня 2022 року, після чого був звільнений указом президента, бо вирішив обороняти Україну.

Грабчук заявив, що вбити Гандзюк наказав Сергій Торбін. За його словами, він довіряв Торбіну як колишньому командиру і як другу станом на 2018 рік.

Грабчук зауважив, що все одно б скоїв напад, навіть якби не отримав грошової винагороди. Він мотивував це повагою до Торбіна та авторитетом його фігури.

Так, навіть якби грошового забезпечення не було, я б зробив це. Я не знаю, чого я на той час так думав,
– сказав він.

Грабчук наголосив, що Торбін платив за оренду будинку, в якому він проживав разом з посправниками. До того ж замовник давав їм кошти на їжу та життя.

Станом на 2023 рік, за словами Грабчука, дружніх стосунків з Торбіним він не підтримує, оскільки "був втрачений авторитет".

"Це, напевно, найстрашніша помилка (напад на Катерину Гандзюк) у моєму житті, за яку я найбільше жалкую", – додав Грабчук.

Вбивство Катерини Гандзюк: що відомо

  • Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2020 року. 4 листопада активістка померла у лікарні – у неї були численні хімічні опіки тіла.
  • Причиною трагедії називають діяльність активістки. Вона боролась з корупцією на Херсонщині і цим заважала місцевим чиновникам.
  • Замовником злочину вважають голову Херсонської облради Владислава Мангера, посередником – Олексія Левіна. Вони перебувають під вартою.
  • 16 жовтня 2020 року Приморський районний суд Одеси визнав Ігоря Павловського винним у приховуванні злочину. Однак його покарання – 2 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік. Цей вирок передбачає вихід Павловського на волю.
Теги по теме
Новости Украины Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом