19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На фронті загинув військовий, журналіст та комунікаційник Олександр Бондаренко
На фронті загинув військовий, журналіст та комунікаційник Олександр Бондаренко

На фронті загинув військовий, журналіст та комунікаційник Олександр Бондаренко

Олександр працював ведучим та журналістом на «Першому національному», BBC, «ТРК Україна», а також комунікаційником у компаніях PlusOne та RMA.

У бою з російськими окупантами загинув український військовослужбовець, комунікаційник та колишній журналіст Олександр Бондаренко. Про це повідомило видання «Бабель», а також прессекретарка голови Офісу президента Дарія Зарівна, друзі та колеги Олександра у соцмережах.

«Саша загинув у бою. Пішов добровольцем у перший день. Людина сталевої сили волі. Людина правильних мотивацій. Людина з найкращим у компанії плейлистом. Наш великий розум. Наш гумор. Наш чарівний голос. Царство Небесне», — написав колега Олександра Бондаренка з агентства RMA Василь Самохвалов.

«Бонд. Дуже світла і щира людина. З посмішкою, яка робила будь-яку зустріч прекрасною. З безкомпромісністю, яка підкупляла. Його музика робила наші корпоративи незабутніми. А витончене почуття гумору — веселими. Сашка любили. Бонд з першого дня пішов добровольцем на фронт. Луганщина нам подарувала неймовірну людину. А війна забрала. Дякую тобі за все», — написав друг журналіста Максим Саваневський.

«Бабель» пише, що за фахом Олександр — український філолог, навчався у Луганському педагогічному університеті.

У журналістиці він починав працювати радіоведучим на FM-радіо в Луганську (за іншими давними — на Луганському кабельному телебаченні). У 2003—2004 роках працював на «Громадському радіо» у Києві, згодом — на «Першому національному», де близько року вів разом з колегою Максимом Драбком політичну програму «Точка зору». У 2007-2011 роках працював в Українській службі BBC, згодом — на «ТРК Україна», займався виробництвом новин.

Звідти пішов у сферу комунікацій, спершу працював у компанію PlusOne, а згодом — керівником спецпроєктів у агентстві стратегічних комунікацій та управління репутацією RMA (Reputation Management Agency).

За даними «Бабеля», у квітні 2021 року Бондаренко вважався одним із найімовірніших кандидатів на посаду прессекретаря президента Володимира Зеленського, після звільнення Юлії Мендель. На початку 2020 року Бондаренко випустив блог «Три правила антикризових комунікацій для президента Зеленського». У ньому він розповів про головні комунікаційні помилки президента після авіакатастрофи українського літака в Ірані. Поради на майбутнє були простими: Зеленський має бути чесним, швидко реагувати і готувати команду до форс-мажорів.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення перебував на фронті. Останній допис у соцмережах опублікував ще 11 вересня 2022 року: «Десь у лісах під Харковом. Висуваємося далі».

Олександр, за словами друзів, загинув минулого тижня під Кремінною на Луганщині. За яких обставин загинув Олександр Бондаренко, не уточнюється.

Фото: RMA / фейсбук

 

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом