Як 15 цигарок на день: головний лікар США попереджає про несподівану небезпеку
Як 15 цигарок на день: головний лікар США попереджає про несподівану небезпеку

Як 15 цигарок на день: головний лікар США попереджає про несподівану небезпеку

Річ у тім, що такий стан є по-справжньому небезпечним. Його порівнюють навіть з викурюванням 15 цигарок на день. Розповідаємо, чому високопоставлений чиновник охорони здоров'я США так вважає.

Чому самотність небезпечна

Лікар припускає, що близько половини усіх мешканців Сполучених Штатів Америки так чи інакше страждали від самотності, а зараз країна зіштовхнулась з відповідною епідемією.

Такий стан може спровокувати низку неприємностей, зокрема збільшує ризик передчасної смерті на майже 30%, адже провокує діабет, проблеми з серцем, безсоння й деменцію. У менш глобальному плані нестача соціальних зв'язків призводить до нижчої успішності в навчанні та продуктивності у роботі.


Самотність небезпечна для вас / Фото Pexels

Мурті наголошує, що відповідна проблема загострилась на фоні пандемії коронавірусу. Дослідження виявили, що за період з червня 2019 року по червень 2022 року коло спілкування американців звузилось на 16%. В інших країнах цифра буде схожою.

Головний лікар США каже про необхідність розв'язання цієї проблеми, щоб залагодити соціальну структуру суспільства та змінити політичну реакцію на неї. Один із варіантів – збільшення кількості державних програм, пов'язаних зі зв'язком між людьми.

Правильний підхід до проблеми є дуже важливим, адже до самотності треба ставитися з усієї серйозністю – як до ожиріння, зловживання наркотиками, алкоголем чи цигарками.

Источник материала
loader
loader