19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Мастер Шеф" Клопотенко дав рецепт заправки для борщу на зиму: прискорить процес приготування улюбленої страви
"Мастер Шеф" Клопотенко дав рецепт заправки для борщу на зиму: прискорить процес приготування улюбленої страви

"Мастер Шеф" Клопотенко дав рецепт заправки для борщу на зиму: прискорить процес приготування улюбленої страви

Український кулінар та переможець шоу "Мастер Шеф" Євген Клопотенко дав рецепт заправки на зиму для української страви – борщ. Борщ – зазвичай готують досить тривалий час. Як відмітив кулінар, саме заправка для борщу на зиму прискорить цей процес.

"Мастер Шеф" Клопотенко зазначив, що зараз сезон дозрівання ґрунтових овочів у розпалі, тому виникає чудова можливість використовувати ці овочі для заправки на зиму. "Мастер Шеф" Євген Клопотенко заявив, що заправка точно принесе смачний та соковитий результат борщу.

"Мастер Шеф" Клопотенко назвав інгредієнти, які вам знадобляться на 2 півлітрові банки:

  • 2 морквини
  • 3 зубчики часнику
  • 2 цибулі
  • 2 солодких перцю
  • 150 мл олії
  • 2 буряки
  • 4-5 томатів
  • 1 ст. л. соли
  • 1 ст. л. сахара
  • 10 гілочок кропу
  • 3 ст. л. столового оцту 9%

Очистіть дві моркви та наріжте на тонкі соломки, як для корейської моркви. Також очистіть три зубчики часнику та нарубайте їх дрібними кубиками. Очистіть дві ріпчасті цибулини від лушпиння і наріжте їх дрібними кубиками.

"Мастер Шеф" Клопотенко розповів, що далі помийте два солодкі перці, розріжте їх навпіл, видаліть насіння і наріжте на середні кубики. Розігрійте каструлю з 150 мл олії, додайте часник і цибулю. Гасіть їх протягом 3-4 хвилин, поки цибуля стане м'якою.

Потім додайте моркву, перемішайте та готуйте протягом 4 хвилин. Як каже "Мастер Шеф" Євген Клопотенко, додайте нарізаний перець та готуйте ще 5 хвилин. Протягом цього часу очистіть два буряки і натріть на тертці для моркви або на звичайній великій тертці. Додайте натертий буряк до інших овочів у каструлю.

Помийте 4-5 томатів, розріжте їх навпіл, видаліть плодоніжку і натріть на тертці так, щоб шкірка залишилася у вас в руках. Додати помідори в каструлю. Всипте по 1 столовій ложці солі та цукру, зменшіть вогонь і тушкуйте овочі 25-30 хвилин, періодично помішуючи.

"Мастер Шеф" Клопотенко заявив, що після цього додайте дрібно порізаний кріп і 3 столові ложки столового оцту 9%, готуйте ще 5 хвилин. Поки готується заправка, стерилізуйте банки з кришками за зручним для вас способом.

Розкладіть готову заправку в банки і добре закрийте кришками. Залишіть їх остигати при кімнатній температурі, потім перенесіть у прохолодне місце для зберігання протягом року.

Також Politeka писала, "Мастер Шеф" Клопотенко зацікавив рецептом бананового хліба.

Теги по теме
Новости
Источник материала
Поделиться сюжетом