Жульєн та його неперевершені рецепти приготування

Жульєн - традиційна гаряча закуска із французької кухні. Вона подається порційно в традиційних кокотницях. За класичним рецептом жульєн готують виключно з печерицями, запікаючи все в ніжному соусі бешамель. Та сьогодні існує багато варіацій приготування. І всі вони – дуже смачні

Жульєн – класичний рецепт

Інгредієнти:

  • куряче філе - пів кілограма
  • сметана - 250 г
  • печериці - 300 г
  • молоко – 370 мл
  • цибуля - 200 г
  • рослинна олія - 50 мл
  • твердий сир – 200 г
  • пшеничне борошно - 20 г
  • вершкове масло - 30 г
  • сіль, мелений чорний перець

Жульєн

Фото: gettyimages

 

Покроковий рецепт приготування:

  • Обсмажуємо цибулю на олії до прозорості
  • додаємо гриби
  • смажимо до тих пір, доки не випарується вся рідина
  • нарізаємо куряче філе смужками
  • обсмажуємо на олії до золотистої скоринки
  • розтоплюємо 30 грам вершкового масла
  • додаємо борошно
  • перемішуємо доки борошно не почне темніти
  • потрошки додаємо молоко
  • перемішуємо віночком до густого соусу
  • солимо
  • коли соус загусне, додаємо сметану
  • розмішуємо
  • змішуємо гриби з куркою
  • додаємо в соус
  • перчимо
  • тримаємо ще пару хвилин на вогні
  • перекладаємо бешамель із куркою та грибами в кокотниці
  • посипаємо їх натертим сиром
  • відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів
  • запікаємо близько пів години, поки на сирі не з'явиться рум'яна скоринка.

Жульєн

Фото: gettyimages

  

Жульєн з грибами та сметаною в духовці

Інгредієнти:

  • печериці – 200 г
  • сметана – 100 г
  • цибуля ріпчаста – 150 г
  • рослинна олія – 1 стол.
  • твердий сир – 80 г
  • сіль – пів чайної ложки
  • пшеничне борошно – одна столова ложка
  • вода – 50 мл

Жульєн з грибами в духовці

Фото: vkuso

 

Покроковий рецепт приготування:

  • чистимо, миємо, просушуємо та нарізаємо гриби
  • нарізаємо цибулю дрібними кубиками
  • наливаємо в сковороду олію
  • розігріваємо
  • обсмажуємо цибулю на середньому вогні до прозорості, помішуючи
  • додаємо нарізані печериці
  • смажимо на помірному вогні, помішуючи час від часу
  • через 10 хвилин солимо
  • продовжуємо смажити ще 10 хвилин до готовності та випаровування вологи
  • перекладаємо зі сковороди смажені із цибулею гриби у формочки
  • насипаємо борошно на суху сковороду
  • підсмажуємо на мінімальному вогні три хвилини, постійно помішуючи.
  • коли борошно стане золотистим, додаємо сметану
  • борошно зі сметаною добре розмішуємо
  • вливаємо в сковороду фільтровану теплу воду
  • ретельно перемішуємо сметанну масу до однорідності
  • доводимо її до кипіння
  • гарячим сметанковим соусом заливаємо грибну масу у формочках
  • натираємо на великій тертці твердий сир
  • покриваємо кожну порцію грибів шаром твердого сиру
  • ставимо заповнені форми в попередньо розігріту до 180 градусів духовку
  • запікаємо жульєн близько 15 хвилин
  • форми з гарячим жульєном дістаємо з духовки
  • посипаємо зверху подрібненою зеленню (кріп, петрушка)

Жульєн з куркою та грибами на сковороді

Інгредієнти:

  • філе куряче – 400 г
  • гриби печериці – 300 г
  • вершки (20%) – 200 г
  • цибуля ріпчаста – одна штука
  • сир твердий – 200 г
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія – дві столові ложки

Жульєн на сковороді

Фото: youtube

 

Покроковий рецепт приготування:

  • миємо куряче філе
  • сушимо
  • нарізаємо невеликими шматочками
  • розігріваємо в сковороді олію
  • обсмажуємо м'ясо до напівготовності
  • нарізаємо дрібно цибулю
  • додаємо до курки
  • обсмажуємо ще три хвилини
  • печериці нарізаємо тонкими пластинами
  • всипаємо гриби до м'яса
  • як випариться волога з грибів - посолимо й перчимо
  • обсмажуємо м'ясо з грибами та цибулею ще п'ять хвилин
  • заливаємо вершками та трохи прогріваємо на повільному вогні
  • посипаємо сиром
  • тушкуємо жульєн під закритою кришкою, поки сир не розплавиться
  • залишаємо смаколик томитися на повільному вогні ще три-чотири хвилини.

Смачного!

Теги по теме
Новости Общество
Источник материала
loader
loader