"Ніколи у політиці участі не брали": українські актори відповіли, чому досі не відмовилися від російських нагород
"Ніколи у політиці участі не брали": українські актори відповіли, чому досі не відмовилися від російських нагород

"Ніколи у політиці участі не брали": українські актори відповіли, чому досі не відмовилися від російських нагород

Деякі актори Національного академічного драматичного театру ім. Лесі Українки свого часу працювали в Росії, а тому мають відповідні відзнаки. Зокрема, провідні акторки Лариса Кадочникова і Тетяна Назарова мають звання народних артисток РФ, а актор Віктор Сарайкін – заслужений артист Росії.

Колишній художній керівник театру Михайло Резнікович також має "почесний титул" заслуженого діяча мистецтв РФ, який отримав від президента-диктатора Володимира Путіна у 2001 році. Від цих регалій культурні діячі відмовлятися не поспішають. В коментарі "Главкому" вони відповіли, чому.

Що стосується режисера, то він нібито не знає, як краще вчинити зі своєю нагородою. Очевидно, відмова від неї йому видається не найкращою ідеєю.

"Це особиста позиція кожної людини", – відповів Резнікович на питання журналістів щодо доречності його звання в умовах терористичної повномасштабної війни з РФ.

Лариса Кадочнікова взагалі заявила, що не бачить проблеми у своєму званні народної артистки РФ. Актриса акцентувала на тому, що ніколи не брала участі в політиці, а російську нагороду отримала за три роки роботи у московському театрі "Современник", який назвала "найбільш вільним театром країни", а також за велику кількість головних ролей у кіно.

"Звання дається не за політику, а за мистецтво. Може, хтось і отримує за політику, але я отримала за творчість. Я ніколи у політиці участі не брала", – спробувала аргументувати Кадочнікова.

Що ж до її колег, то вони коментувати ситуацію відмовляються. Інша народна артистка РФ Тетяна Назарова, як запевнили у театрі, нібито веде закритий спосіб життя і не спілкується з журналістами. 

Віктор Сарайкін, він же заслужений артист Росії і зірка багатьох вітчизняних та російських фільмів і серіалів, дзвінки і повідомлення журналістів, як зазначили у джерелі, проігнорував. 

Як писав OBOZREVATEL, український продюсер та телеведучий Ігор Кондратюквисловив свою думку щодо деяких зірок зі званнями народних та заслужених артистів України, які підтримують чи замовчують війну проти нашої країни. Він пояснив, чому Філіп Кіркоров, Ані Лорак, Микола Басков та Таїсія Повалій досі носять ці титули. Подробиці – в нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом