2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Головні новини за 12 жовтня: "найважчий період" для України, корупція в Харківській МСЕК та страшні платіжки
Головні новини за 12 жовтня: "найважчий період" для України, корупція в Харківській МСЕК та страшні платіжки

Головні новини за 12 жовтня: "найважчий період" для України, корупція в Харківській МСЕК та страшні платіжки

"Почався найважчий період": Зеленський попередив українців

Президент у своєму інтерв'ю для румунського видання "Digi24" розповів про те, на якому етапі Україна перебуває у війні та виборах.

За словами президента, зараз – заключний етап війни, і він найважчий. Першим етапом були захоплення, потім зупинки військ, а останній – перехоплення ініціативи, тож Україна зараз на останньому етапі.

Для України кінцем війни, згідно з заявами влади, вважатиметься звільнення окупованих територій. Сам Володимир Зеленський підкреслив, що дипломатичним шляхом вдасться вирішити конфлікт у разі повного виведення військ ворога з території України, без бою. Дмитро Кулеба також розповідав, що якщо цей контрнаступ не дозволить звільнити всі території від окупантів, доведеться готуватися до наступного.

Володимир Зеленський, скріншот: Telegram

3-4 тисячі доларів за групу інвалідності: поранений боєць обурений корупцією у Харківській МСЕК

Дмитро Олійник – боєць ВСУ, який був поранений на фронті, написав на своїй сторінці у Фейсбуці гнівний пост.

Там було зазначено, що начальник Харківської МСЕК свідомо та незаконно занизив його групу інвалідності. На своїй сторінці Дмитро написав, що у голові після цього випадку лише нецензурна лайка. Йому надали 3 групу інвалідності, при тому що нога у нього травмована досить сильно і не виконує своїх функцій.

За його словами, згідно зі статтею 7 закону "Про реабілітацію та інвалідність України", поранення, пов'язане із захистом Батьківщини, дає право на групу вищого ступеня під час отримання інвалідності.

українські військові ЗСУ

Страшно дивитиметься в платіжки: українцям розповіли, як зміняться тарифи на світло, газ і воду

Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за змінами у своїх платіжках щодо комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що поки що в Україні тарифи залишаються на рівні минулого року.

Є думки серед різних експертів, що їх необхідно підвищити, проте нові ціни можуть сильно вдарити за фінансове становище населення.

Саме тому експерт у сфері житлово-комунальних програм Тетяна Бойко розповіла, що в Україні необхідно працювати над лібералізацією ринків газу, електроенергії, водопостачання тощо, адже наразі діє ручне регулювання цін.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Одні воюють, інші розважаються вночі: в Україні каратимуть порушників комендантської години.

Нещодавно в Україні вибухнув скандал через те, що під час комендантської години заборони "писані не для всіх" і у столиці під час комендантської години розважаються мажори у нічному клубі.

Як пояснила адвокат Марини Бекало, навіть незважаючи на те, що триває другий рік війни, досі немає жодних покарань за порушення комендантської години.

"Якщо громадянин порушив комендантську годину, але при цьому не вчинив жодного іншого правопорушення, виконує законні вимоги поліції, зокрема, надає документ, що засвідчує особу, яка не чинить опір поліцейському, надає транспортний засіб для огляду тощо, то поліція в такому разі може обмежитися лише усним зауваженням», - зазначає фахівець.

Порушення комендантської години, скріншот: YouTube

Мріяв з 2016 року: харківський олігарх Ярославських знову хоче стати "збройовим бароном"

Скандально відомий український олігарх із Харкова Олександр Ярославський, який передумав продавати свою дорогу яхту заради відновлення рідного міста, знову хоче стати збройовим бароном. Нібито йому в цьому може допомогти державне оборонне замовлення.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Всі ходи записані".

Автори Telegram-каналу називають Олександра Ярославського російським "зв'язковим", вони нагадують, що ще 2022 року Ярославський "задавив" людину і після цього втік до британської столиці, до міста Лондона.

Источник материала
Поделиться сюжетом