19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Подоляк назвав статтю Time про Зеленського “субʼєктивною точкою зору журналіста”
Подоляк назвав статтю Time про Зеленського “субʼєктивною точкою зору журналіста”

Подоляк назвав статтю Time про Зеленського “субʼєктивною точкою зору журналіста”

Нова стаття про Володимира Зеленського у Time є субʼєктивною точка зору журналіста Саймона Шустера. Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі Радіо Свобода (програма Свобода.Ранок).

- Не забуваймо, що це субʼєктивна точка зору конкретного журналіста, який має своє бачення того, що відбувається, — сказав він.

Подоляк додав, що “зовсім не розуміє”, що таке анонімні джерела в оточенні президента. 

- Коли я з кимось розмовляю від імені Офісу президента, то я обов’язково кажу, що це я говорю... Подекуди ці анонімні джерела – це люди, які не мають доступу до певної інформації, але які десь там поряд перебувають і вони хочуть збільшити свою вагу і свої бачення видають за аксіоматичні знання, – заявив радник голови Офісу президента.

За словами Михайла Подоляка, він не вважає, що «є якась розлюченість чи вважаємо ми наших партнерів зрадниками».

- Є обʼєктивні речі, про які треба говорити. Ми про них вже, до речі, говорили неодноразово… Тому треба все ж таки збільшити швидкість постачання тієї чи іншої техніки в Україні, чи більше докладатись, скажімо, до того, щоб Україна мала всі ресурси для справедливої фіналізації цієї війни. Отут є трошки нерозуміння, чому повільно ми це робимо, – додав він.

30 жовтня американський журнал Time опублікував матеріал журналіста Саймона Шустера про президента Володимира Зеленського. У статті під назвою «Ніхто не вірить у нашу перемогу так, як я. Ніхто» йдеться про втому світу від війни в Україні та падіння підтримки Києва. 

Анонімні джерела з оточення президента заявили, що він "відчуває себе зрадженим своїми західними союзниками", а його віра в остаточну перемогу України “межує з месіанською". Також у матеріалі йдеться про те, що на фронті не вистачає людей.

Після виходу матеріалу голова Офісу президента України Андрій Єрмак залишив посилання на статтю у своєму телеграм-каналі та рекомендував прочитати “дуже важливий репортаж”. Однак, після видалив пост.

Сам Саймон Шустер у своєму твіттері назвав матеріал одним з найважчим, які йому коли-небудь доводилося писати. Колишня прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель назвала статтю “страшною”, “але нам потрібно подивитися правді в очі”. Вона подякувала журналісту “за нелегку роботу”.

Це друга обкладинка журналу Time з Володимиром Зеленським за час повномасштабної війни. Перший матеріал авторства Саймона Шустера про президента України вийшов на початку вторгнення РФ у квітні 2022 року. 

Теги по теме
Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом