Назвали популярний продукт японської кухні, який покращує роботу мозку
Назвали популярний продукт японської кухні, який покращує роботу мозку

Назвали популярний продукт японської кухні, який покращує роботу мозку

Відкриття зробили японські вчені, вони дуже задоволені виявленим взаємозв'язком і вважають, що це досить смачний спосіб подбати про наш мозок. Результати дослідження опублікували в журналі Nutrients.

Мова про васабі, а точніше головний його компонент 6-метилсульфінілгексілізотіоціанат (6-MSITC).

Якщо коротко, це біологічно активна сполука, яка імовірно має антиоксидантну та протизапальну дію, що перешкоджає пошкодженню клітин і захищає їх.

Як проводили дослідження

В експерименті взяли участь 72 дорослих віком від 60 років. Дослідження тривало 12 тижнів.

Учасників розділили на дві групи: перша група щодня приймала таблетку васабі, а друга група приймала плацебо.

Виявилось, що учасники першої групи, які споживали васабі, показали значно кращі показники епізодичної пам’яті. Зокрема, їм краще вдавалось згадувати події з минулого, також відповідні тести показали покращення і тимчасової пам'яті.

Перспектива відкриття

Отримані дані спонукали вчених поглибитись у вивчення ефектів васабі на молекулярному рівні. Втім, поки що їм не вдалось виявити антиоксидантні або протизапальні сполуки у васабі. Відтак, пояснити, чому васабі впливає на когнітивні здібності учені все ще не можуть, тому дослідження будуть продовжуватись.

Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader