На карті світу засяє сонце України: зірки вітають із Днем Гідності та Свободи
На карті світу засяє сонце України: зірки вітають із Днем Гідності та Свободи

На карті світу засяє сонце України: зірки вітають із Днем Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають важливе державне свято – День Гідності та Свободи. Це особливий день для громадян нашої країни, що нагадує про прагнення до свободи, незважаючи на будь-які перешкоди та складнощі.

День Гідності та Свободи присвячений двом революціям – Помаранчевій та Революції Гідності. У наш час він має особливе значення для нашого народу, а тому зірки шоу-бізнесу згадують повстання українців і всіх, хто бореться за нашу свободу зараз.

Зірки вітають українців із Днем Гідності та Свободи 2023

Гурт Океан Ельзи нагадав, що минуло 10 років від Революції Гідності та початку нового шляху вільних і гідних.

Зараз дивляться

– Безпрецедентні в сучасному світі приклади відваги, самопожертви, боротьби за право бути вільними людьми. Пам’ятати світло тих, хто заплатив найвищу ціну за нашу свободу. Поважати тих, хто зараз бореться за неї щосекунди. І діяти, обов’язково діяти, – написав колектив.

Співак Сергій Бабкін наголосив, що 2013 року українці продемонстрували, що здатні відстоювати власну гідність і вибір, і ця боротьба триває досі.

– Ми боролися і продовжуємо боротися за свою свободу – свободу жити у вільній незалежній Україні. Згадаймо сьогодні героїв, які стали на захист наших цінностей, вшануймо пам’ять тих, кого вже немає з нами. Не втрачаємо сили духу, об’єднуємося і працюємо заради перемоги. З Днем Гідності та Свободи, брати і сестри, – написав артист.

Лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук наголосив, що гідність і свобода – не просто слова для українців, а цінності. За них віддали життя Герої Небесної сотні, за них віддають життя наші захисники сьогодні.

– За них ми боремося. З ними переможемо! З Днем Гідності та Свободи! Слава Україні! – зазначив Вакарчук.

Шеф-кухар Євген Клопотенко сказав, що не хоче жити поруч із людьми, які не гідні називатися українцями, які крадуть під час війни, не вірять у майбутнє країни і нічого не роблять для боротьби.

– Але живу. Живу, бо знаю, що ця країна буде наповнена гідними, а всі інші будуть стерті! Ми обов’язково повернемо все своє, – висловив надію Клопотенко.

Письменник і музикант Сергій Жадан каже, що добре пам’ятає осінь 2013-го. Тоді було відчуття того, що ми всі підійшли до якоїсь межі, і далі слід або відступити назад, або зробити крок у невідоме.

– Відчуття було не надто комфортне… Дуже добре пам’ятаю кінець зими і початок весни 2014-го. Коли стало зрозуміло, що назад шляху немає – потрібно рухатися вперед, якщо справді хочемо вирватися і залишитися собою, – поділився Жадан.

Додає, зараз минуло 10 років – важких, кривавих, болісних. Когось уже немає поруч, хтось відступив, а хтось усі ці роки також відчайдушно бореться.

– Набагато важливіше постійно бачити й чути тих, хто за всі ці 10 років не відійшов убік, не впав у відчай, не відмовився від того найважливішого, за що всі ці роки й сплачується така висока ціна – від своєї гідності та своєї свободи. Неймовірно щемливий і важливий день. День, щоб згадувати тих, хто пішов, і вірити в тих, хто залишився, – наголосив Сергій.

Співачка Христина Соловій поділилася словами Василя Стуса, зазначивши, що ці рядки він написав задовго до того, як на площах по всій Україні зійшло сонце свободи та незгоди з тиранією.

Ярій, душе. Ярій, а не ридай.
У білій холоднечі сонце України.
А ти шукай – червону тінь калини
На чорних водах – тінь її шукай.

Виконавиця зазначила, що без Революції Гідності її не виникло б, як української артистки. Адже саме тоді вона відчула свободу і сміливість створювати з нашої пісенності свою творчість, і нести її людям.

– Впевнена, що як тоді, так і зараз ми маємо залишатися єдиними, щоб досягти своєї мети і заради людей, які віддали життя, щоб на світовій мапі засяяло сонце України, – зазначила Соловій.

Акторка Даша Трегубова висловила впевненість, що свободу і гідність в українців ніхто не відбере.

До слова, співачка . Зробила вона це за допомогою картинки, опублікувавши її в Instagram-stories.

Фото: , ,

Теги по теме
Святослав Вакарчук
Источник материала
Поделиться сюжетом