"Чітко бачимо українську перспективу": Зеленський провів підготовчу нараду щодо прийдешніх міжнародних заходів. Відео
"Чітко бачимо українську перспективу": Зеленський провів підготовчу нараду щодо прийдешніх міжнародних заходів. Відео

"Чітко бачимо українську перспективу": Зеленський провів підготовчу нараду щодо прийдешніх міжнародних заходів. Відео

Президент Володимир Зеленський повідомив, що найближчими тижнями і до кінця 2023 року плануються важливі міжнародні заходи, спрямовані на підтримку України у боротьбі з вторгненням Росії. За його словами, чітко проглядається українська перспектива і те, що потрібно зробити задля досягнення цілей.

У традиційному зверненні до українського народу та світу у понеділок, 27 листопада, глава держави розповів, що провів підготовчу нараду щодо цих заходів. Він зазначив, що влада нашої країни щодня працює з партнерами заради нових пакетів оборонної підтримки для воїнів Сил оборони.

Також президент провів переговори зі Спадкоємним принцом Саудівської Аравії щодо ситуації на Близькому Сході, а також про розвиток двосторонніх відносин держав та спільну роботу заради реалізації української Формули миру.

Крім того, Зеленський говорив і з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, зокрема про підготовку Європейським Союзом рішення щодо початку переговорів з Україною про вступ.

Також він звернувся до учасників сесії Міжнародної морської організації – однієї з найбільш респектабельних інституцій світу, що опікується безпекою мореплавства. Глава держави поінформував про успіхи України в Чорному морі – те, що зробили українці для відновлення нормальних морських шляхів у Чорному морі.

"Я подякував за підтримку наших зусиль та закликав притягнути Росію до справедливої й цілком заслуженої відповідальності за агресію й терор, за порушення всіх фундаментальних свобод та правил, на яких тримається міжнародний порядок", – зазначив глава держави.

Президент серед іншого розповів і про ліквідацію наслідків негоди в Україні. За його словами, були знеструмлені майже 1500 населених пунктів у 17 областях – енергетики працюють над відновленням постачання.

Цілодобово в населених пунктах працюють комунальні служби, сотні одиниці техніки, сотні рятувальників, Національна поліція, Національна гвардія та інші служби.

На жаль, на Одещині внаслідок негоди загинуло пʼять людей, щонайменше 19 людей постраждали.

"Усім надано необхідну допомогу. І на державному, і на регіональному рівнях оперативні штаби працюватимуть, поки не відновиться нормальна ситуація. Наразі епіцентр циклону переміщується в північні області – всюди готові допомагати", – сказав Зеленський.

Він окремо відзначив надзвичайників Одеського регіону. Цими днями максимально проявили себе:

капітан Сергій Лісін, начальник караулу 45-ї державної пожежно-рятувальної частини

майстер-сержант Руслан Бугаєв, водій 7-ї державної пожежно-рятувальної частини

майстер-сержант Петро Каламан, водій-електрик рятувального відділення 20-ї пожежно-рятувальної частини

– нацгвардійці: солдат Сергій Дімов, капітан Сергій Мельник та полковник Володимир Литвинюк.

Крім того, президент підписав указ про відзначення наших солдатів і офіцерів Збройних Сил України державними нагородами – 115 військовослужбовців.

"Масова хоробрість, масова стійкість, масова спрямованість на те, щоб саме Україна здобувала переваги в цій війні. Я дякую всім, хто б’ється заради України й українців! Я дякую всім командирам, які дбають про життя солдатів! Дякую всім, хто зосереджений саме на тому, як зробити нашу державу сильнішою – всю нашу державу. Наодинці цю битву не виграєш – тільки разом, усі, хто дбає одне про одного і Україну", – підсумував Зеленський.

Як повідомляв OBOZ.UA, другу добу на території України бушує негода – сильний сніг та потужні пориви вітру утворили кучугури та паралізували рух на трасах, у багатьох населених пунктах обірвало лінії електропередачі. Рятувальники працюють безперервно, до розчищення доріг залучено навіть бронетранспортери.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом