/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2Fd7d7f1c8cd674e88fe2f369f9e3ddf36.jpg)
Найсмачніший рецепт риби: ви точно її більше ніколи не смажитимете!
Найсмачніший рецепт риби: ви точно її більше ніколи не смажитимете!.
Приготувати недорогі сорти риби зазвичай досить складно і найпростіший рецепт – смажити.
Однак смажена риба швидко набридає і для здоров’я такий спосіб приготування не найкорисніший.
Як можна приготувати рибу за італійським рецептом дуже смачно, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на “Прості рецепти”.
Що вам знадобиться: Риба хек – 2 шт.
Цукор – 1 ч.
ложка Сіль – ½ ч.
ложки Куркума – 1 ч.
ложка Паприка – 1 ч.
ложка Оливкова олія – 30 мл Соєвий соус – 50 мл Часник – 3 зубчики Сік лимона Селера Цибуля – 1 шт.
Помідори черріЯк приготувати смачний запечений хек.
Очищаємо рибу від голови, зябер та плавників.
Нарізаємо великими шматками.
Видаляємо з риби нутрощі та чорну плівку.
Робимо зовні невеликі ромбоподібні надрізи.
Робимо надрізи на рибі (скриншот).
Беремо миску, насипаємо в неї сіль, куркуму, паприку, вливаємо оливкову олію, соєвий соус та лимонний сік, перемішуємо.
Пропускаємо часник через прес і також додаємо в суміш спецій.
Рибу кладемо в целофановий пакет, вливаємо туди суміш спецій.
Герметично запечатуємо та кілька разів струшуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися.
Залишаємо рибу в пакеті для маринування на 30 хвилин.
Маринуємо рибу в пакеті (скриншот).
Поки риба маринується, чистимо і шаткуємо селеру.
Викладаємо у форму для запікання.
Далі на подушку з селери кладемо хек.
Робимо на помідорах розрізи хрестом, кладемо їх між рибними шматочками.
Поливаємо страву сумішшю для маринування.
Запікаємо рибу з овочами (скриншот).
Ставимо рибу в духовку на 180 градусів і запікаємо 30 хвилин, накривши пергаментом.
Подавати можна із рисом.
Раніше ми писали про те, як приготувати королівський торт із найпростіших інгредієнтів.
А ще розповідали про те, як зробити смачний вершковий суп із фрикадельками.

