У Порошенка заявили, що він не збирався зустрічатися з Орбаном та проти переговорів з Росією
У Порошенка заявили, що він не збирався зустрічатися з Орбаном та проти переговорів з Росією

У Порошенка заявили, що він не збирався зустрічатися з Орбаном та проти переговорів з Росією

Петро Порошенко не збирався зустрічатися з премʼєр-міністром Угорщини та виступає проти  переговорів з Росією. Про це заявили в його партії "Європейська Солідарність", коментуючи повідомлення СБУ.

- Викликають відвертий подив спроби влади виправдати фактичний зрив візиту лідера опозиції Петра Порошенка до Вашингтона контррозвідувальною інформацію СБУ про ймовірність зустрічі пʼятого Президента України з Премʼєр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та теоретичне використання бесіди російськими спецслужбами, — йдеться у фейсбуці партії.

У Порошенка запевнили, що 1-8 грудня пʼятий президент планував відвідати лише дві країни — Польщу та США. У “ЄС” додали, що з країни також не випустили кілька депутатів партії, які отримали запрошення на Форум Міжнародного демократичного союзу, а також на зустрічі в Пентагоні, Конгресі та Держдепі.

- Позиція Петра Порошенка лишається незмінною: після 24 лютого і звірств в Україні не може бути й мови про переговори з путінською росією, — додали в “ЄС”.

Також у Порошенко заявили, що потрібно розмовляти з країнами, де існують проблеми у двосторонніх відносинах.

Народні депутатки від “ЄС” Іванна Климпуш-Цинцадзе та Ірина Геращенко заявили на своїх сторінках, що їх теж не випустили у відрядження за кордон.

1 грудня Петро Порошенко заявив, що прикордонники випустили його з країни. Перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко сказав, що скасував міжнародне відрядження народного депутата після отримання листа з грифом "Для службового користування". 2 грудня СБУ повідомила, що експрезидент планував зустріч з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, а Росія — використати її для своїх ІПСО проти України.

Теги по теме
Петр Порошенко
Источник материала
Поделиться сюжетом