На окупованих територіях підлітків вчать воювати, – Гайдай назвав мету
На окупованих територіях підлітків вчать воювати, – Гайдай назвав мету

На окупованих територіях підлітків вчать воювати, – Гайдай назвав мету

Про це 24 Каналу розповів ексголова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Головну ставку росіяни роблять на свою пропаганду.

Росіяни готують дітей до війни

Окупанти створили псевдопатріотичний табір "Воин". За планом ворога, дітей від 14 років направлятимуть на військову підготовку, а вже із 16 – готуватимуть до мобілізації.

"Це продовження геноциду України. Переважну більшість чоловіків мобілізаційного віку вони (росіяни – 24 Канал) позабирали на фронт. Більшість з них загинули або отримали травми і повернулися додому, якщо вижили. Вони готують підлітків до того віку, коли вони можуть бути мобілізовані. Щоб потім не довелося витрачати час на підготовку і одразу відправили на передову", – відзначив Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай про події в Луганській області: дивитись відео

Ба більше – у згаданому центрі окупанти не припиняють роботу своєї пропаганди. Це перше, що вони робили, окупувавши українські території.

"Як тільки вони зайшли на територію Луганської області, перше, що почали робити росіяни – розповсюджувати пропаганду. Не відновлення будинків чи комунікацій почалося. Те, що відбувається з підлітками – накачка російською пропагандою", – заявив ексочільник Луганської ОВА.

Серед інших проблем – в області катастрофічна ситуація із медичним забезпеченням. Багато медиків виїхали, бо не захотіли працювати з окупантами. Ті, хто залишився, – їх небагато. Також росіяни вивезли обладнання убік Луганська.

"Це говорить про те, що поки довезуть цивільного або пораненого, у них величезні шанси, на жаль, загинути", – пояснив Гайдай.

Ситуація у Луганській області: останні новини

  • Окупанти не підготували належним чином інфраструктуру до зимового періоду і холоди вже відчувають місцеві. Крім цього значні проблеми з очисними спорудами, які росіяни не відновили.
  • У Луганську ліквідували місцевого колаборанта Олега Попова – його авто вибухнуло. Попов керував багатьма російськими добробатами, очолював незаконні збройні формування та вбивав українців.
  • У ніч на 4 грудня в Луганську пролунали потужні вибухи. Виявилося, що удар прийшовся по нафтобазі окупантів.
Источник материала
Поделиться сюжетом