20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
5 простих способів прожити довше: вчені поділилися ефективними кроками до довголіття
5 простих способів прожити довше: вчені поділилися ефективними кроками до довголіття

5 простих способів прожити довше: вчені поділилися ефективними кроками до довголіття

Людство постійно прагне до продовження життя і, за запевненням учених, для цього не потрібні дорогі технології, адже всі способи досягнення довголіття доступні кожному з нас, у будь-який час.

Щоб почати шлях до довгого і здорового життя, не потрібно кардинальних змін. Замість цього необхідно послідовно вносити корективи у свій розпорядок дня. Є п'ять ключових сфер, присвячених дієті, фізичним вправам і загальному самопочуттю, і кожна з них пропонує практичні та ефективні стратегії. Від того, що ви кладете до своєї тарілки, до того, як ви рухаєтеся і захищаєте своє тіло — ці звички прокладають шлях до міцного та енергійного життя, пише The US Sun.

У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!

Експерти з довголіття виділили прості зміни, які можуть значно збільшити тривалість життя. Ось перелік кроків, які вчені пропонують зробити, щоб потенційно досягти 100-річного віку:

  1. Середземноморська дієта: шлях до довголіття. Дотримуйтеся дієти, багатої на фрукти, овочі, оливкову олію, рибу та цільне зерно. Поміркованість є ключовим фактором для м'яса, особливо червоного та оброблених сортів, які пов'язані з такими проблемами зі здоров'ям, як рак кишківника. Вживання ферментованих продуктів, таких як кефір, і скорочення споживання солодких або надмірно перероблених продуктів не тільки покращує здоров'я кишківника і настрій, а й знижує ризики, пов'язані з високим кров'яним тиском і серцевими захворюваннями.
  2. Важливість тренувань: послідовність — ключ до успіху. Дуже важлива різноманітна фізична активність, спрямована на розвиток сили, серцево-судинної системи, рухливості, зміцнення тіла та емоційного стану. Поєднання силових тренувань, високо- і низькоінтенсивних кардіовправ, а також вправ на рухливість, як-от йога чи пілатес, може забезпечити всебічну користь — від збереження м'язів до підвищення щільності кісткової тканини.
  3. Здоров'я серця: проактивні заходи. Регулярний контроль артеріального тиску і спосіб життя, що включає фізичні вправи і боротьбу зі стресом, мають велике значення. Відмова від куріння і звички, корисні для серця, такі як вибір сходів замість ліфта, можуть значно поліпшити ситуацію.
  4. Догляд за шкірою: просто, але важливо. Регулярне використання сонцезахисного крему — проста, але ефективна стратегія захисту від раку шкіри, зокрема від дедалі поширенішої меланоми. Включення ретиноїдів і альфа-гідроксикислот, поряд зі збалансованим харчуванням і достатнім сном, є надійним антивіковим режимом для вашої шкіри.
  5. Захист мозку: зміцнення ключового органу. Раціон з великим вмістом рослин, особливо хрестоцвітних овочів, і активний спосіб життя зміцнюють здоров'я мозку, тоді як оброблена їжа була пов'язана з посиленням його захворювань. Заняття цікавими видами діяльності, від хобі до освоєння нових навичок, також підтримує активність мозку і перешкоджає зниженню когнітивних здібностей.

Середземноморська дієта, різноманітні фізичні навантаження, турбота про здоров'я серця і шкіри, а також турбота про мозок — це ключові стратегії, підтверджені дослідженнями. Впроваджуючи ці звички у своє повсякденне життя, ви не тільки подовжуєте його, а й робите себе здоровішими та енергійнішими

Раніше Фокус писав про п'ять легких щоденних звичок, які зміцнюють здоров'я мозку. У гонитві за здоровим мозком наука і повсякденні звички перетинаються напрочуд простими способами.

Також Фокус писав про найкращий час для тренувань, що спалюють жир. У певний час дня наш метаболізм вищий, що значно посилює ефективність вправ.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо ви відчуваєте проблеми, зверніться до фахівця.

Теги по теме
Здоровье исследование наука
Источник материала
Поделиться сюжетом