20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
7 способів ворожіння на Різдво: із нитками, дзеркалом і навіть кішкою
7 способів ворожіння на Різдво: із нитками, дзеркалом і навіть кішкою

7 способів ворожіння на Різдво: із нитками, дзеркалом і навіть кішкою

Різдво Христове – одне з найважливіших релігійних свят. Ця дата багата на традиції, і, незважаючи на те, що свято церковне, є й такі, що не притаманні храмам, як, наприклад, ворожіння.

Ворожіння на Різдво – 7способів

З 2023 року українці відзначають Різдво 25 грудня, а Святвечір 24-го. Усе через перехід ПЦУ на новоюліанський календар. Раніше ми відзначали це світле свято 7 січня, і дехто продовжує дотримуватися цієї дати. До слова, парафіянам дали час на перехід на новий календар до 2025-го.

Тож якщо ви все ще дотримуєтеся юліанського календаря і тільки плануєте перейти на актуальний, у вас є можливість поворожити на Різдво.

Зараз дивляться

Ворожіння на Різдво з гребінцем

Перед сном незаміжня дівчина повинна покласти під свою подушку гребінець, після чого проговорити: Суджений-ряджений, причеши мені голову. І лягти спати. У сновидінні ви повинні побачити свою долю, а суджений розчеше вам волосся.

Ворожіння на Різдво на ім’я майбутнього коханого

Прокинувшись, треба вийти на вулицю і спитати ім’я у першого зустрічного чоловіка. Вважається, що саме так зватимуть вашого нареченого.

Ворожіння на Різдво за допомогою солоного

Перед сном потрібно з’їсти щось солоне, але в жодному разі не запивати водою. Засинаючи, треба промовити: Суджений-ряджений, прийди до мене і дай мені напитися. Той, хто уві сні принесе води, і стане у майбутньому чоловіком.

Ворожіння на Різдво на дзеркалі та місяці

Вночі візьміть дзеркало і підійдіть до вікна, направте його так, щоб у ньому відбивався місяць. Що більше місяців буде, то більшою буде сім’я.

Ворожіння на Різдво на бажання за допомогою кішки

Якщо у вас є кішка, загадайте бажання та покличте її, важливо, щоб у цей час ви були в різних кімнатах. Якщо вона переступить поріг лівою лапою, бажання здійсниться, якщо правою – ні.

Ворожіння на Різдво на нитках

Таке ворожіння підходить для компанії. Кожна дівчина бере нитку, важливо – щоб у всіх вони були однакової довжини, – та підпалює. У кого першою згорить, та й вийде перша заміж.

Ворожіння на Різдво на характер судженого за допомогою води та склянок

Для цього ворожіння знадобиться чотири склянки з водою. В одну покладіть мед, в іншу сік лимона, в третю сіль, і в останню – трохи вина.

Попросіть іншу людину перемішати склянки і накрити кожну з них так, щоб ви не знали, де яка стоїть.

Після цього оберіть будь-яку склянку наосліп і зробіть ковток. Якщо вода була з медом – майбутній чоловік буде добрим, якщо із соком лимона – заміж вийдете не скоро, якщо із сіллю – через чоловіка буде чимало сліз, і якщо з вином, то обранець любитиме алкогольні напої.

Новорічно-різдвяні свята сповнені дива та магії, тому на них існують різноманітні обряди та ритуали. Наші пращури намагалися дізнатися свою долю, зокрема – незаміжні дівчата ворожили на судженого в ніч Різдва. Дехто робить це і зараз, проте не варто все сприймати всерйоз, краще поставитися до цього як до розваги. Але це не означає, що в дива не варто вірити, – а раптом.

Теги по теме
Рождество
Источник материала
Поделиться сюжетом