Вчені оцінили світові запаси підземних вод
Вчені оцінили світові запаси підземних вод

Вчені оцінили світові запаси підземних вод

На тлі стабілізованих систем водоносних горизонтів, підкріплених історичними даними, дослідники підкреслюють можливість позитивних змін у цій галузі.

Вчені оцінили світові запаси підземних вод. Провідний автор Дебра Перроне зазначила, що їхнє дослідження, яке охоплює понад 1700 водоносних горизонтів, стало найбільшим у світі аналізом глобального рівня підземних вод, пише.

За три роки вчені зібрали та проаналізували дані з мільйонів вимірювань рівня води в 1,5 мільйонах свердловин за останні 100 років.

Рівень ґрунтових вод зменшується у 71% водоносних горизонтів, а темпи цього виснаження прискорюються. Особливо гостро проблема проявляється в посушливих і напівпосушливих регіонах.

У 16% систем водоносних горизонтів рівень ґрунтових вод стабілізувався або відновився. Ці позитивні приклади демонструють, що з цілеспрямованими зусиллями можна змінити вкрай негативні тенденції.

Нагадаємо, вчені з Університету Ньюкасла у Великій Британії заявили, що до кінця століття близько половини з 215 тисяч льодовиків зникнуть з лиця Землі.

 



Теги по теме
ученые исследование вода
Источник материала
Поделиться сюжетом