19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ще 17 «слуг народу» написали заяви на складання мандату нардепа
Ще 17 «слуг народу» написали заяви на складання мандату нардепа

Ще 17 «слуг народу» написали заяви на складання мандату нардепа

Звільнятимуть депутатів лише з медичних показників.

Нині єдності в українському парламенті немає, вважає голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. Єдність була півтора роки тому, а нині ситуація в цьому плані ще гірше ніж до повномасштабної війни.

Про це Арахамія сказав під час дискусії “2024: сценарії для країни”, організованої в рамках проєкту “Нова країна”  LB.ua і EFI Group. На його думку, країні загрожує парламентська криза через депутатів, які хочуть перестати працювати.

“З парламентом взагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 є заяв на складання мандату. Тобто у нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення – Ред.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи. В інших фракціях і партіях я теж знаю, що є люди, які хочуть піти. Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, за яким ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним”, – пояснив він.

  • У грудні Комітет виборців України повідомляв, що щомісяця Верховна Рада втрачала по одному депутату щомісяця. Головні причини складання мандатів – скандали, кримінальні провадження і бажання загубитися.
  • Останнє “прорідження рядів” у Ради було 8 грудня, коли депутатських мандатів позбавили одразу трьох обранців народу. Це Максим Єфимов з “Відновлення”, пов’язаний з забороненою ОПЗЖ Дмитро Шпенов та Віталій Данілов із “Батьківщини”.
Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом