Президент: Україна почала виробництво дронів та РЕБ, сподіваюся, здивуємо ворога
Президент: Україна почала виробництво дронів та РЕБ, сподіваюся, здивуємо ворога

Президент: Україна почала виробництво дронів та РЕБ, сподіваюся, здивуємо ворога

Для просування українських сил вперед необхідно розблокувати небо. В очікуванні допомоги партнерів Україна почала розвивати виробництво дронів та РЕБ.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

"Ми почали розвивати виробництво дронів. Ми, я впевнений, в позитиві для нас і в негативі для Росії, здивуємо їх цього року дронними системами, системами РЕБ. Це наші вітчизняні технології. Авжеж, це паралельний шлях, поки ми очікуємо допомогу партнерів", - сказав Зеленський.

Як нагадав Президент, ще два роки тому на початку повномасштабного російського вторгнення, на Мюнхенській безпековій конференції він порушив питання систем ППО і далекобійної зброї перед партнерами України.

"Я з цього починав два роки тому, на Мюнхенській конференції, що нам треба діяти трошки швидше і звертати увагу на меседжі України, яка має велику практику війни. Тому дуже важливо, я підкреслюю це з перших днів війни, розблокувати небо. Ми почали отримувати і вдячні партнерами, air defense system - Patriot, NASAMS, IRIS-T. Їх дуже мало, щоб швидко просуватися вперед. Але рішення дуже просте - там, де знаходилися air defense system, поверталися люди, піднімали економіку того чи іншого міста, місто було в принципі захищене... І там, де з'являлися відповідні системи ППО, одразу Росія відходила, відступала, бо вона втрачала літаки. Останній такий приклад - знищено 12 літаків", - сказав Зеленський.

Як наголосив Президент, у 2024 році Україна очікує так само допомоги партнерів.

"Ми очікуємо - якщо будуть ці системи і далекобійна зброя. Бо це несправедлива війна в цілому, але несправедлива і з точки зору переваги - у тебе артилерія до 20 км, а у Росіїартилерія - 40 км. Ось вам і відповідь - жива людина бореться з артилерією. Несправедлива і несучасна ідеологія війни", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader