В Україні за рік виявили 47 російських агентурних мереж - глава СБУ
В Україні за рік виявили 47 російських агентурних мереж - глава СБУ

В Україні за рік виявили 47 російських агентурних мереж - глава СБУ

За минулий рік співробітники Служби безпеки України виявили 47 російських агентурних мереж. З початку війни затримано понад 2 тисячі держрадників і понад 5 тисяч колаборантів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив голова СБУ Василь Малюк під час форуму "Україна. Рік 2024": гарантії безпеки, розвиток Сил оборони, інтеграція до світових ринків».

«47 агентурних мереж виявлено і затримано минулого року. Понад 2 тисячі держрадників за підозрами затримано з початку війни. І понад 5 тисяч колаборантів. 47 агентурних мереж, для вашого розуміння, - це справжні гадюшники на тілі неньки України. Це негідники які працювали на ворога, і сьогодні ми виявляємо не одноосібних держрадників, а використовуємо складний досвід, отриманий нами в боротьбі з організованою злочинністю», - повідомив Малюк.

Зокрема, спецслужби виявили групу молодиків, мешканців Чернігівської та Київської області, які готували вогневе ураження ППО Patriot та були затримані безпосередньо перед виконанням завдання, коли готували ударні БПЛА.

Також виявлена агентурна мережа «Сєрб» в Дніпрі, яка діяла там довгий час. Затримано 8 осіб, які працювали на ГРУ ГШ РФ, організовували ракетні обстріли мирних мешканців.

«Найбільша агентурна мережа була в Миколаївській області та нараховувала 13 чоловік», - повідомив Малюк додавши, що попереду багато сюрпризів від СБУ для ворога.

Як повідомлялось, Служба безпеки України причетна до ліквідації зрадника Іллі Киви, російського терориста й пропагандиста Владлена Татарського, генпрокурора так званої «ЛНР» Сергія Горенка, депутата-терориста «ЛНР» Олега Попова та інших зрадників і ворогів України.

Теги по теме
Россия СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны