19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Арахамія підтвердив, що цього тижня засідань Верховної Ради не буде
Арахамія підтвердив, що цього тижня засідань Верховної Ради не буде

Арахамія підтвердив, що цього тижня засідань Верховної Ради не буде

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що цього тижня пленарних засідань Верховної Ради не буде. Народний депутат також розкритикував колег з опозиційних фракцій за розголошення планів парламентарів під час воєнного стану.

- Ми неодноразово говорили про те, що за аналогією роботи на округах депутати будуть більше працювати з військовими – на передовій, в навчальних центрах, в пунктах постійної дислокації. Зараз у цьому напрямку для наших депутатів є термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів. Коли воно буде виконане – вони повернуться до роботи в сесійній залі. Такі речі не можуть і не повинні анонсуватися з питань безпеки. Бачу, щоб це зрозуміти, декому з колег не завадило б ненадовго пожертвувати своїм комфортом і побувати там, де може прилетіти будь-що і в будь-який момент, - написав Арахамія у телеграм-каналі.

Глава фракції "Слуга народу" також заявив, що “неможливо скасувати те, що триває”. Він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії Верховна Рада працює у режимі безперервного пленарного засідання. 

- Це дозволяє нам, по-перше, збиратися в будь-який час і приймати рішення, а по-друге, оперативно реагувати на зміни безпекової ситуації, важливі дедлайни чи особливості ухвалення рішень нашими партнерами, - додав нардеп.

  • Про скасування пленарних засідань цього тижня повідомили у своїх телеграм-каналах народні депутати з опозиційних фракцій: Ярослав Железняк (“Голос”), Ірина Геращенко та Олексій Гончаренко (ЄС”). За версією парламентарів, народні депутати мали працювати у сесійній залі 6-8 березня, а в п'ятницю провести годину запитань до уряду. Нардепи зазначили, що таким чином Верховна Рада не буде працювати у сесійній залі місяць, і в парламенті виникла “черга” з законопроєктів. Парламентарі також заявили, що у правлячої фракції наразі немає достатньої кількості голосі для ухвалення рішень через відрядження частини нардепів. А самі “слуги народу” нібито мають відвідати позиції військових та зробити звіт для Сенату США.
  • 23 лютого у Верховній Раді вперше після довгої перерви провели годину запитань до уряду.
Теги по теме
Верховная Рада Слуга народу
Источник материала
Поделиться сюжетом