В Україні хочуть суттєво скоротити Кабмін: які міністерства можуть зникнути
В Україні хочуть суттєво скоротити Кабмін: які міністерства можуть зникнути

В Україні хочуть суттєво скоротити Кабмін: які міністерства можуть зникнути

Зміни можуть відбутися вже найближчим часом

В Україні можуть скоротити уряд. Навесні можуть розформувати щонайменше 5 із 19 діючих міністерств, хоча в уряді для цього ще не створено жодних робочих груп.

Деякі функції після скорочень виконуватиме офіс прем’єра, тобто Центр уряду, пише NV. За даними видання, про заміну самого прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля зараз не йдеться. Він усіх влаштовує, а після того, як візьме на себе виконання нових функцій, його цінність тільки зросте.

"Шмигаль не набрав такої кількості негативу, через який на нього можна повісити всі "гріхи" і прибрати з посади", — йдеться у статті.

При цьому наголошується, що на місце голови Кабміну експерти "приміряли" різні кандидатури. Йдеться і про першого віцепрем’єра та міністра економіки Юлію Свириденко та СЕО НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова.

Слід зазначити, що про скорочення уряду раніше вже говорили й президент Володимир Зеленський, і сам прем’єр Шмигаль. Президент причиною таких рішень назвав брак грошей, а прем’єр анонсував ліквідацію третини міністерств.

"Насамперед, "під ніж" можуть піти міністерства, які не мають призначених керівників, або ті, чиї функції фактично здатні виконувати інші відомства. Йдеться також про об’єднання "соціальних" міністерств", — пише NV.

Теги по теме
Кабмин Денис Шмыгаль
Источник материала
Поделиться сюжетом