19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ – не балет і нафта, а кров і вбивці: реакція зірок на перший для України Оскар
РФ – не балет і нафта, а кров і вбивці: реакція зірок на перший для України Оскар

РФ – не балет і нафта, а кров і вбивці: реакція зірок на перший для України Оскар

Україна вперше в історії отримала Оскар за фільм 20 днів у Маріуполі режисера Мстислава Чернова. Ця новина не залишилася поза увагою жодного українця, зірки шоубізнесу також висловлюють свій захват і вдячність її творцям.

Фільм 20 днів у Маріуполі здобув Оскар – реакція зірок

Актор Андрій Бєдняков, який родом із Маріуполя, подякував авторам фільму за те, що вони задокументували те, що відбувалося в місті в перші тижні повномасштабної війни. Він зазначив, ця стрічка – чудова нагода показати світові злочини РФ і нагадати, що війна триває.

– Перший Оскар в історії України. Важкий Оскар… Документували те, що Росія так хотіла приховати. Дякую за те, що весь світ побачив злочини Росії в моєму рідному місті. Це ще одна можливість перед усім цивілізованим світом нагадати про те, що війна триває. І що нам потрібна підтримка і допомога. Слава Україні, – написав Бєдняков.

Блогерка Раміна Есхакзай наголосила, що це перший Оскар в історії України, та ще й за фільм, який режисер вважав за краще б не знімати.

Зараз дивляться

– Завдяки вам увесь світ дізнався, як російська армія знищувала українців у Маріуполі. Перемагають сміливі, – зазначила Раміна.

Співак Володимир Дантес оприлюднив . У ній він каже, що віддав би премію за те, щоб РФ ніколи не нападала на Україну.

Фото: Володимир Дантес / Instagram

Ведуча Маша Єфросиніна наголосила, що відчуває гордість і смуток одночасно.

Фото: Маша Єфросиніна / Instagram

Співачка Onuka зазначила, що ця перемога є важливою для України та її громадян.

Фото: Onuka / Instagram

Виконавець Melovin також не став приховувати своєї радості, що Україна отримала Оскар. Артист висловив особливу подяку творцям стрічки.

Фото: Melovin / Instagram

Співачка Міка Ньютон також не залишає поза увагою досягнення рідної країни, хоч уже й давно живе у США.

Фото: Міка Ньютон / Instagram

Виконавиця Світлана Лобода показала фото Мстислава Чернова з червоної доріжки Оскара 2024. Артистка не стала нічого писати, а лише залишила емодзі у вигляді рук, складених у серце.

Фото: Світлана Лобода / Instagram

Ведучий Анатолій Анатоліч виявився більш багатослівним, ніж його колеги. Він пояснив, що цей фільм дуже значущий, і не тільки тому, що перший в історії України здобув Оскар.

– Кадри з цього фільму ми всі бачили на початку війни. Ці перші три тижні, які були задокументовані Мстиславом Черновим, і фотографом Євгеном Малолєткою змінили хід війни… Це війна, яка практично проходить онлайн в екранах смартфонів і ноутбуків. Ми бачимо тисячі годин страшних відео і в кожного в смартфоні є тисячі фотографій цієї війни, – сказав Анатоліч.

Він додав, що в перші дні весь світ і українці до кінця не розуміли, що можливо зробити так, як зробили росіяни. Тривалий час усі думали, що Росія – це балет, нафта, балалайка, Достоєвський, а виявилося все інакше.

– За балетом ховається сморід, кров, недосвідченість, зеки, убивці, нелюдська жорстокість і тотальна бідність із тупістю, яка призвела їхню країну до того, що вони вирішили, що війна – це мир. А знищення – це звільнення, – наголосив ведучий.

Анатоліч зазначив, що кадри українських журналістів у Маріуполі справді змінили світове інформаційне поле. У світі побачили те страшне, з чим прийшли росіяни в Україну. Він висловив сподівання, що цю стрічку подивиться кожна людина, щоб зрозуміти, що таке війна.

Акторка Даша Трегубова показала фото статуетки премії, написавши: Перший пішов. Також вона наголосила на важливості того, що саме ця стрічка здобула кінопремію.

Фото: Даша Трегубова / Instagram

Акторка Ольга Сумська наголосила, що в промові Мстислава Чернова – весь біль українського народу.

– Документальна стрічка вперше в історії принесла Україні найпрестижнішу кінонагороду. Після промови режисера Мстислава Чернова зал аплодував стоячи, – зазначила Сумська.

Источник материала
Поделиться сюжетом