19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Російські війська можуть скористатися дефіцитом боєприпасів для раптового прориву, - ISW
Російські війська можуть скористатися дефіцитом боєприпасів для раптового прориву, - ISW

Російські війська можуть скористатися дефіцитом боєприпасів для раптового прориву, - ISW

Дефіцит боєприпасів та військового обладнання, що були викликані затримками допомоги з США, може зробити нинішню лінію фронту дуже вразливою. Даною ситуацією можуть скористатися російські війська для раптового прориву, повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Військові аналітики наголошують, що пріоритети України  - сектори, де найбільше загрожують інтенсивні російські наступальні операції. Це може створити вразливі ділянки в інших місцях. Фахівці попередили, що російські окупаційні війська можуть скористатися цим для раптового і несподіваного просування вперед.

Прорив може трапитися у тому випадку, вважають в ISW, якщо поставки зброї українським військовим і надалі скорочуватимуться. 

В ISW зауважили, що збереження Росією ініціативи на всьому театрі бойових дій збільшує ризики такого розвитку подій, дозволяючи російському військовому командуванню на власний розсуд збільшувати або зменшувати інтенсивність операцій на будь-якій ділянці лінії фронту.

Військові експерти додали, що українські військові ймовірно  намагаються пом'якшити проблеми, спричинені нестачею боєприпасів і визначають пріоритетні ділянки на фронті.  Але, вважають аналітики, це приховує ризики для українських сил. 

  •  В кінці лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що експорт боєприпасів, вироблених в Європі, має бути призупинений до інших країн, окрім України. Він наголосив, що кожен патрон, вироблений в Європі, має служити для захисту Європи. 
  • У листопаді 2023 року міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що за нинішньої інтенсивності війни Україна продовжить бути залежною від поставок артилерійських боєприпасів від партнерів. 
Источник материала
Поделиться сюжетом