Націнка мінімум вдвічі? Скільки насправді заробляють власники квіткових магазинів
Націнка мінімум вдвічі? Скільки насправді заробляють власники квіткових магазинів

Націнка мінімум вдвічі? Скільки насправді заробляють власники квіткових магазинів

Якщо думаєте, що букети зараз не на часі, то дуже помиляєтесь

Українці 8 березня витратили на квіти сотні мільйонів гривень, тому у багатьох виникає питання, скільки заробляють власники квіткових магазинів. На прибуток впливає дуже багато факторів, а одним з основних є різниця між гуртовими та роздрібними цінами.

Найбільше заробляють магазини нового формату, які мають власного флориста, службу доставки букетів та сторінки в соцмережах для просування бренду. Як розповів "Телеграфу" генеральний директор компанії "Асканія-Флора" Валерій Горбань, такі крамниці поступово витісняють з ринку звичайні торговельні кіоски.

Скільки заробляють власники квіткових магазинів

Щоб приблизно порахувати, скільки можуть отримувати доходу власники таких крамниць, варто порівняти гуртові та роздрібні ціни. Інформація про вартість квітів є у відкритому доступі.

Візьмемо до прикладу розцінки гуртового продавця Peaonia. Вартість троянд коливається від 29 до 45 грн за одну штуку.

Готові букети з цих квітів продають з величезною націнкою. Наприклад, відома в Україні служба доставки flowers.ua пропонує придбати великий букет з 15 троянд майже за 1400 грн. І це зі знижкою. До неї такий букет коштував 1646 гривень, тобто одна квітка вартувала майже 110 грн. Націнка більш як у два рази.

Проте не все так просто. У цього бізнесу є великі ризики, бо квіти швидко псуються, а ще вимагають особливих умов. До того ж власники витрачають кошти на оренду приміщення, флориста, просування в соцмережах.

Навіть приблизно підрахувати можливі витрати складно, бо все залежить від великої кількості чинників. І хоч бізнес достатньо ризиковий, проте продавці все ж розраховують на "квіткові" настрої. Гарні букети можна дарувати не лише на свято, а й просто так, а ще й купувати їх для себе.

Більше про квітковий бізнес читайте в ексклюзивному матеріалі "Телеграфу": "Букет на мільярд: скільки 8 березня заробили продавці квітів".

Раніше "Телеграф" писав, що потрібно додати у вазу, щоб квіти довше зберігались свіжими. Обов’язково спробуйте цей лайфхак, щоб насолоджуватись букетом якнайдовше.

Теги по теме
Украина Бизнес
Источник материала
Поделиться сюжетом