19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не вчать "уроки": як російським добровольцям вдається впродовж тижня тримати в напрузі Кремль
Не вчать "уроки": як російським добровольцям вдається впродовж тижня тримати в напрузі Кремль

Не вчать "уроки": як російським добровольцям вдається впродовж тижня тримати в напрузі Кремль

Колишній співробітник СБУ Іван Ступак розповів 24 Каналу, що легіон "Свобода Росії", Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон демонструють значні результати. Водночас на початку операції російських добровольців здавалось, що вона триватиме щонайменше кілька днів. Проте рейд триває вже впродовж тижня.

Відбиваються без кадирівців

Здавалося, що після минулого прориву кордону добровольцями у травні 2023 року, росіяни вивчать "уроки", підтягнуть більше ресурсів, важку техніку. Тому імовірність нового рейду добровольців вважалася нульовою.

Росіяни майже тиждень не можуть впоратися з цією проблемою. До того ж добровольців значно менше, ніж розповідала російська пропаганда. Їхня кількість 100 – щонайбільше 200 бійців, і їх вже сьомий день поспіль вся російська силова машина не може побороти,
– зазначив колишній співробітник СБУ.

Водночас після невдалого заколоту Євгенія Пригожина в червні 2023 року російська влада значно озброїла росгвардію. Вона нібито отримала важку техніку, танки, бронеавтомобілі. Також росіяни мають прикордонну службу, війська ФСБ. І все це їм не допомагає.

З цього виходить висновок, що у росіян немає професійних сил, які можуть впоратися з таким рейдом. Всі такі сили беруть участь у бойових діях на території України. Ми бачимо, як добровольцям протистоїть росгвардія та строковики. А от кадирівців в обороні Бєлгородської та Курської областей не бачимо,
– зауважив Ступак.

Водночас росіяни для нейтралізації добровольців залучали важку техніку, артилерію, авіацію, з якої скидали КАБи, розстрілювали з танків будинки на власній території. Проте результату не досягли.

"Наразі операція триває. Можливо хотілось, щоб просування було значнішим і добровольці вже були б за Бєлгородом. Проте те, що вона продовжується вже тиждень, – це дійсно серйозний результат", – наголосив Іван Ступак.

Операція російських добровольців триває: важливе

  • Бійці добровольчих підрозділів 18 березня повідомили про ліквідацію складу снарядівворога у селищі Тьоткіно Курськ області. Легіон "Свобода Росії" опублікував відео з моментом влучання до складу з БК.
  • Також доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський розповів про важкі бої, які тривали в Курській і Бєлгородській областях 17 березня.
  • За його словами, росіяни кинули значні сили проти добровольців. Він повідомив про удари авіації, які вони завдавали за допомогою авіації по підрозділах добровольців. Внаслідок цього майже повністю знищено село Козинка у Бєлгородській області.
  • Загалом добровольці з 12 березня, коли розпочався їхній рейд у прикордонні області Росії, вже закріпилися на території, площа якої складає 41,8 квадратного кілометра.
  • Бійці добровольчих підрозділів діють у декількох населених пунктах: в Тьоткіному в Курській області, в Глотовому, Лозовій Рудці, Нехотіївці та в районі Нової Таволжанки у Бєлгородській області.
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом