Зірки згадали улюблені вірші Ліни Костенко: у них – любов та сила України
Зірки згадали улюблені вірші Ліни Костенко: у них – любов та сила України

Зірки згадали улюблені вірші Ліни Костенко: у них – любов та сила України

Геніальній українській поетесі Ліні Костенко 19 березня виповнилося 94 роки. Вона є однією з найяскравіших представниць покоління шістдесятників. Її вірші з року в рік не втрачають актуальності, а саму письменницю називають живим класиком.

Зірки українського шоубізнесу так само захоплюються творчістю Ліни Василівни, тож не упустили можливість привітати з днем народження улюблену авторку.

Святослав Вакарчук

Фронтмен гурту Океан Ельзи опублікував низку чорно-білих портретів Ліни Костенко, що були зроблені у різні роки, та побажав поетесі многая літа.

Зараз дивляться

– Нації щастить, коли вона має таких людей, як Ліна Костенко! – написав Вакарчук.

В коментарях підписники доєднуються до його слів та від себе вітають з народинами видатну письменницю.

Христина Соловій

Виконавиця хіта Тримай опублікувала вірш зі збірки Ліни Костенко та привітала поетесу, додавши емодзі у вигляді серця.

Фото: Христина Соловій/Instagram

Камалія

Співачка присвятила Ліні Костенко великий пост та зазначила, що слова видатної акторки завжди будуть “джерелом натхнення та гордості для всієї нашої нації”.

Ліна Костенко – це символ незламності та вічності української культури. Її вірші, наповнені патріотизмом та любов’ю до рідної землі, змушують нас замислитися над глибинними цінностями життя та важливістю збереження національної ідентичності. Нехай її талант і надалі слугує джерелом натхнення для майбутніх поколінь, а її мудрість і краса слова залишаться з нами навіки, – зазначила Камалія.

Також артистка пригадала вірш про Україну, що передає непереможний дух нашої нації

О, Україно, Україно,
Чия ти будеш? – Я – своя!
Я в серці маю те, що й в інших,
Але ще й вічний Божий стяг.

Наталка Денисенко

Шанувальники акторки, що влаштовує літературні вечори Наталка-читалка, з нагоди дня народження Ліни Костенко відмічають артистку у своїх публікаціях. Адже Денисенко у своїй добірці має чимало поезій Ліни Василівни. 

Фото: Наталка Денисенко/Instagram

До слова, саме сьогодні Наталка також влаштовує вечір читання віршів, що буде повністю складатися з творів легендарної авторки.

Наталя Могилевська

Співачка пригадала свою участь у танцювальному шоу. Один з її номерів починався зі вірша Ліни Костенко Розкажу тобі думку таємну, що його декламувала сама Наталя.

Фото: Наталя Могилевська/Instagram

–  Велична, геній сучасності! Многая літа! – побажала авторці артистка.

Факти ICTV доєднуються до привітань однієї з улюблених письменниць українців. Пропонуємо ще раз перечитати вірші про кохання Ліни Костенко, щоби відчути силу її слова та глибину поетичної душі.

Теги по теме
Святослав Вакарчук
Источник материала
Поделиться сюжетом