Кілька десятків нардепів зі "Слуги народу" хочуть скласти мандати, - УП
Кілька десятків нардепів зі "Слуги народу" хочуть скласти мандати, - УП

Кілька десятків нардепів зі "Слуги народу" хочуть скласти мандати, - УП

Одразу кілька десятків народних депутатів зі "Слуги народу" висловлювали керівництву фракції бажання скласти мандати. Основна причина – відсутність мотивації. Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на інформацію своїх джерел.

- Умовно кажучи, приходить депутат і каже: "Пустіть мене. Мені пропонують менеджерську посаду на заводі і зарплату 8 тисяч доларів. Мені треба годувати сім'ю і якось розвиватися". І такі розмови я вже багато разів слухав, – розповів на умовах анонімності один із членів команди президента Володимира Зеленського. 

На початку роботи парламенту дев'ятого скликання у фракції "Слуга народу" було 254 народні депутати. Зараз у "Слузі народу" де-юре 235 парламентарів. Регулярно приходять на засідання й активно голосують – орієнтовно 170-180 нардепів. Решта або відкрито відкололась, як 17 депутатів групи ексспікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, або демонструє прихований саботаж, регулярно пропускаючи засідання парламенту. 

Упродовж п'яти років існування Верховної Ради дев'ятого скликання в "Слузі народу" траплялися різні кризові ситуації, але зараз фракція близька до остаточної дезорганізації, пише видання. По суті, керівництво "слуг" позбавлене можливості заохочувати депутатів до роботи, бо не може запропонувати їм жодних додаткових кар'єрних чи політичних перспектив. Епоха "мотивації" в конвертах минула, а на її зміну не прийшло нічого. Навіть гірше, представники монобільшості, фактично члени владної команди, мусять як рядові опозиціонери погоджувати кожне закордонне відрядження.

  • 21 лютого президент Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії провів зустріч із фракцією "Слуга народу". 
  • 26 січня голова "Слуги народу" в Верховній Раді Давид Арахамія в інтерв'ю "Лівому берегу" розповів, що щонайменше 17 народних депутатів із фракції виявили бажання відмовитися від своїх мандатів. Через це у парламенті можлива криза.
Теги по теме
Верховная Рада Слуга народу
Источник материала
Поделиться сюжетом