У Minecraft для гравців створили можливість відродження копалень українського Соледара
У Minecraft для гравців створили можливість відродження копалень українського Соледара

У Minecraft для гравців створили можливість відродження копалень українського Соледара

Унікальну траєкторію віртуальної гри реалізували завдяки платформі підтримки благодійництва для України UNITED24.

Офіційна платформа залучення благодійної допомоги на підтримку України в умовах повномасштабного вторгнення Росії в Україну «UNITED24» та компанія «Endorah» представили онлайн-гру «Minesalt», створену на основі всесвітньо відомої гри «Minecraft». Про це повідомили на платформі «UNITED24».

«Дивовижні соляні копальні українського Соледара відтепер у всесвіті Minecraft!

UNITED24 та Endorah презентують Minesalt — гру на базі Minecraft, яка відтворює місце найбільшого солевидобутку в Європі. 16 локацій, 500 кілометрів тунелів, безліч цікавих історій та 140 кристалів, які мають зібрати гравці!», йдеться у повідомленні.

Як відомо, у лютому 2023 року Соледар, який має історичну славу найбільшого солевидобутку на європейських теренах, був окупований рсійськими військовими підрозділами РФ.

Гра «Minesalt» має на меті створити умови для відроження Соледару, для початку у всесвіті Minecraft.

Загалом, метою проєкту є нагадати світу про війну в Україні та зібрати кошти на відбудову Великокостромської гімназії у місті, яку зруйнували росіяни.

Відтак невидаково персонажами гри стали амбасадори платформи «UNITED24»: засновник Virgin Group Річард Бренсон, лауреат Нобелівської премії в галузі фізіології або медицини Пол Нерс, актор Міша Коллінз, боксер Олександр Усик, астронавт Скотт Келлі, футболіст Олександр Зінченко, актриси Кетрін Винник та Іванна Сахно. Вони супроводжуватимуть гравців у віртуальних шахтах Соледара.

Нагадаємо, восени 2023 року продажі гри «Minecraft» досягли 300 мільйонів копій, забезпечивши їй абсолютне лідерство серед відеоігор.

Особливістю гри є її освітні можливості. Торік в Україні стартував проєкт, у межах якого педагоги готуються стати менторами для цифрових освітніх центрів, де вони застосовуватимуть в навчальному процесі ігрову платформу Minecraft Education Edition.

Фото: ілюстративне / United24

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
война Донбасс
Источник материала
Поделиться сюжетом