Одразу кілька популярних міст Португалії ввели нові податки для туристів
Одразу кілька популярних міст Португалії ввели нові податки для туристів

Одразу кілька популярних міст Португалії ввели нові податки для туристів

Кілька муніципалітетів у Португалії вирішили стягувати з туристів плату за ночівлю, зокрема, у популярному регіоні Алгарве, який вважається одним із найсонячніших напрямків Європи.

Як пише SchengenVisaInfo, вже з цього року всі туристи, які проживають на курортах, у кемпінгах, у готелях і на стоянках для автофургонів, будуть зобов'язані платити додатковий збір.

Зазначається, що Міжмуніципальне співтовариство Алгарве (AMAL) дало добро на введення туристичного податку ще 2019 року, а чотири роки потому, у 2023 році, 16 муніципалітетів округу Фару погодилися з необхідністю такого заходу. Це призвело до стягнення плати в розмірі 1-2 євро за ніч проживання. Їхній приклад вирішили наслідувати й інші.

Зокрема, планується, що місто Албуфейра в Алгарве почне стягувати додаткову плату з туристів, які залишаються на ніч, починаючи з травня 2024 року. Остаточну суму ще має затвердити місцева влада.

Ще одне місто в Алгарве – Портімао почало стягувати туристичний податок з 14 березня 2024 року. Його розмір становить 2 євро за ніч у високий сезон (з 1 квітня до 31 жовтня) і 1 євро за ніч у низький сезон (з 1 листопада до 31 березня).

Тим часом, у Віла-Реал-де-Санто-Антоніо туристичний податок стягується ще з 2016 року, а його розмір становить близько 1 євро за ніч. У Фару з лютого 2020 року туристи платять додаткові 1,5 євро за ніч, а в Ольяні з травня 2023 року  – 2 євро за ніч.

Система справляння збору працює так, що туристичні підприємства передають його муніципалітету. Доходи, отримані від туристичного податку, будуть спрямовані на інвестиції, пов'язані з туризмом, включно з екологічною стійкістю, збереженням культури і підтримкою популярних місць.

Як раніше повідомляв, також із цього року Греція вирішила запровадити так званий "кліматичний" податок для туристів, який стягуватимуть тільки у високий сезон – із березня по жовтень. Сума податку варіюватиметься залежно від офіційного рейтингу об'єкта розміщення і становитиме від 1 до 4 євро за ніч.

Источник материала
Поделиться сюжетом