На Сумщині почали будівництво нової амбулаторії на місці знищеної РФ
На Сумщині почали будівництво нової амбулаторії на місці знищеної РФ

На Сумщині почали будівництво нової амбулаторії на місці знищеної РФ

За пів року у Чернеччинській громаді планують збудувати сучасну амбулаторію, оскільки медзаклад в селі знищили під час обстрілів росіяни, а модульна альтернатива не здатна забезпечити всіх мешканців медичними послугами.

Про це уФейсбуці повідомила Сумська ОВА, передає Укрінформ.

«Сучасний медичний заклад збудують у Чернеччинській громаді Охтирського району на місці знищеної у березні 2022 року російською авіабомбою амбулаторії», - йдеться у повідомленні.

Місце будівництва відвідали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, де поспілкувались з медичними працівниками, керівництвом і жителями громади.

Зазначається, що після знищення амбулаторії, починаючи з жовтня 2023 року заклад функціонує в новій модульній амбулаторії, встановленій на місці зруйнованої росіянами будівлі в межах партнерства Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я. Її в подальшому планують переобладнати під потреби реабілітації.

"Але сьогодні, під час війни, громаді необхідний медичний заклад з укриттям, який має забезпечити понад 12 тис. жителів громади належними медичними послугами", - наголосили в ОВА.

Нову амбулаторію будівельники планують звести протягом 6 місяців.

Ляшко зауважив, що реалізація цього проєкту стала можливою завдяки ініціативі United24, запущеній Президентом Володимиром Зеленським під час війни.

Як повідомляв Укрінформ, за понад два роки Росія пошкодила в Україні 1537 об’єктів медзакладів та ще 203 зруйнувала вщент.

Источник материала
Поделиться сюжетом