Чи можливий великий наступ Росії навесні: у США оцінили ризики
Чи можливий великий наступ Росії навесні: у США оцінили ризики

Чи можливий великий наступ Росії навесні: у США оцінили ризики

Відповідну думку озвучив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал США Чарльз Браун. Він наголосив, що у 2023 році також говорили про "великий наступ", однак у росіян нічого не вийшло.

США про наступ

На фоні затримок допомоги від США, все частіше лунають думки, що під час майбутнього весняного наступу Росії вдасться досягти успіхів. Однак на думку Чарльза Брауна ці прогнози можуть бути перебільшеними.

Я не знаю, чи зможуть росіяни здійснити великий наступ. Я маю на увазі, якщо ви подивитеся на... що сталося протягом... минулого року, росіяни фактично кинули багато можливостей і особового складу, систем озброєння та транспортних засобів, щоб отримати те, що вони отримали,
– зазначив він.

Голова Об'єднаного комітету також акцентував на величезних втратах росіян під час цієї компанії. Він назвав це "м'ясорубкою".

Розмови про наступ Росії

  • У недавньому інтерв'ю Володимир Зеленський зазначив, що Україна гостро потребує озброєння, щоб протистояти російській агресії. Він зазначив, що українським військовим досі вдається стримувати російських окупантів. Але вони не матимуть можливості протистояти іншому великому російському наступу, який очікується у найближчі місяці.
  • Водночас Зеленський акцентував, що ситуація на фронті зараз краще, аніж була два – три місяці тому, коли був величезний дефіцит артилерійських снарядів. Водночас він зазначив, що в Україні не бачили великого контрнаступу з боку Росії, і що ворог не мав успіху.
  • Головнокомандувач Олександр Сирський зазначав, що не можна ігнорувати інформацію про планування великого наступу Росії. Тому Україні реагує діями на такі повідомлення – зокрема, будує фортифікації. Щодо можливої повторної спроби наступу на Харків, то Сирський зазначив, у разі такого сценарію Харків стане для росіян фатальним містом.
Теги по теме
США Украина – Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом