Зеленський оновив склад заступників Єрмака: кого звільнили і призначили
Зеленський оновив склад заступників Єрмака: кого звільнили і призначили

Зеленський оновив склад заступників Єрмака: кого звільнили і призначили

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 29 березня, вирішив оновити склад заступників керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. Зокрема, він звільнив Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова.

А на посади заступниць глава держави призначив Ірину Мудру та Олену Ковальську. Відповідні укази опубліковані на сайті Офісу президента.

Зокрема, указами №203/2024 і №205/2024 глава держави звільнив від посад Дніпрова та Смирнова. А указами №204/2024 і №206/2024 він призначив на ці посади Олену Ковальську і Ірину Мудру.

Варто зазначити, що Олена Ковальська народилася 7 березня 1974 року, має інженерну та маркетингову освіти. Свою політичну кар'єру вона почала у 2021 році, коли працювала в Офісі Президента на посаді керівниці Головного управління стратегічних комунікацій Директорату з питань інформаційної політики. З 2022 року вона обіймала посаду керівниці Кабінету Керівника Офісу Президента. Також вона є членкинею робочої групи при Президентові зі створення Трибуналу, що судитиме владу РФ за злочин агресії.

Ірина Мудра народилась 26 липня 1975 року, вона має педагогічну та юридичну освіти. Свою політичну кар'єру почала з 2022 року на посаді заступниці міністра юстиції України.

Раніше вона працювала директором департаменту контролю за дотриманням регуляторних вимог та комплаєнсу у Державному ощадному банку України.

У Міністерстві юстиції Мудра була відповідальною за напрями втілення державної політики у сфері стягнення активів осіб, щодо яких було накладено санкції у формі блокування активів. Вона, зокрема, керувала заходами щодо виявлення та розшуку активів таких осіб, які зазначені в відповідних рішеннях Ради національної безпеки і оборони України.

Обидві нові заступниці керівника Офісу президента України мають ряд відзнак за свої професійні здобутки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова як посла України у Молдові. Раніше він натякав, що Данілов "продовжить роботу на дипломатичному напрямку".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом