Поліція перевірить інформацію про виїзди за кордон власника «Ельдорадо» Поліщука
Поліція перевірить інформацію про виїзди за кордон власника «Ельдорадо» Поліщука

Поліція перевірить інформацію про виїзди за кордон власника «Ельдорадо» Поліщука

Нацполіція України відкрила кримінальне провадження, у рамках якого правоохоронці дослідять викладену у розслідуванні програми «Схеми» інформацію щодо виїздів за кордон власника «Ельдорадо» Віктора Поліщука.

Про це Укрінформу розповіли у пресслужбі Нацполіції.

«Відповідно до висвітленої в розслідуванніРадіо Свобода 14.03.2024 інформації Головним слідчим управлінням Національної поліції України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332 ККУ», - зазначили у поліції.

У пресслужбі заявили, що у межах цього провадження будуть перевірені факти незаконного перетинання держкордону України.

Раніше у «Схемах» (програма «Радіо Свобода») оприлюднили розслідування, у якому, серед іншого, йдеться про те, що Поліщук під час воєнного стану нібито виїжджав за кордон як волонтер і водій вантажівки на основі документів з ознаками підробки.

У програмі «Схеми» поінформували, що Поліщук під час воєнного стану нібито подавався в систему «Шлях» як водій-волонтер, але не привозив заявлену допомогу, і що іноземна компанія, яка нібито мала її передати, заявила, що не робила цього і її ім’ям скористалися без відома організації.

За даними «Схем», Поліщук нібито двічі виїжджав за кордон за кермом вантажного авто, влаштовуючись у штат фірми-перевізника на посаду водія, але обидва рази вантажів не привозив, а повертався в Україну вже на своєму пасажирському авто «Мерседес».

Як передавав Укрінформ, після розслідування журналістів Bihus info, результати якого були оприлюднені в YouTube, міський голова Києва Віталій Кличко відсторонив Віктора Брагінського від обов’язків директора київського метрополітену.

Фото: brovary.net

Теги по теме
полиция расследование
Источник материала
Поделиться сюжетом