Що може порадити міністру охорони здоров’я психічнохвора радниця?
Що може порадити міністру охорони здоров’я психічнохвора радниця?

Що може порадити міністру охорони здоров’я психічнохвора радниця?

Ідея проходження психічного огляду чиновників і нардепів набуває все більш струнких обрисів після знайомства з дуже цікавою особистістю Наталії Одарій-Захар’євої.

Ви тільки вдумайтесь! Смертельно хвора на дистрофію мозку або Енцефалопатію Наталія Одарій-Захар’єва роками займалася охороною здоров’я в Одеській області, а сьогодні обіймає посаду радниці міністра та директора Українського медичного Центру реабілітації матері та дитини МОЗ України.

Про це повідомляє редакція сайту NENKA ІНФО

Діагностували це захворювання у Наталії Одарій-Захар’євої у 2016 році, про що свідчить цей документ:

Використовуючи своє службове пані Одарій-Захар’єва отримала діагноз, який дозволив їй отримати ІІ групу інвалідності з психіатричного захворювання, та відповідне грошове пенсійне забезпечення.

Звучить досить прозаїчна схема обдурювання держави.

Ось тільки є сумнів, що причиною діагнозу була мізерна пенсія.

Свій творчий шлях Одарій-Захар’єва розпочала у 2004 році, коли закінчила Одеський медуніверситет за спеціальністю “сестринська справа”.

10 років опрацювала Одарій-Захар’єва в Одеському психоневрологічному диспансері (1998 – 2008), освоюючи основи професії. Щоправда, ніде не сказано на яких посадах чи статусі.

У 2008 році вона закінчила Європейський університет за спеціальністю менеджер-економіст, а також фахівець із державного управління в однойменній академії.

З 2008 працювала на різних посадах в Управлінні охорони здоров’я Одеської Обласної Державної Адміністрації, а з 11 грудня 2020 року Наталія Одарій-Захар’єва вступила на посаду голови управління офіційно.

За 3 роки на посаді Одарій-Захар’єва була корисною п’яти головам Одеської обласної державної адміністрації. І нікого з них не збентежило, що їхній головний медик – має інвалідність через хворобу голови!

Так без жодного конкурсу зайшла вона на посаду в.о. головного медика області, коли керівником був Максим Куцій. Залишалася в.о. за В’ячеслава Овечкіна.

Офіційно і знову без жодного конкурсу вступила на посаду за Сергія Гриневецького. Обслуговувала інтереси Максима Марченка, і не змогла втриматись за Олега Кіпера.

Самого Кіпера у звільненні хворого на голову головного лікаря жодної заслуги немає.

Навпаки, він був тим, хто допоміг їй провернути угоду із фактичним рейдерством Онкоцентру. Інше питання, що він не став відмовляти їй, коли вона принесла заяву про звільнення за власним бажанням. По суті, він дав їй піти, як особливо цінному свідку в махінаціях із землею.

Чим же займалася головний лікар області 3 роки на посаді?

Наталя примудрилася скоротити ліжковий фонд психіатрії на Одещині – він скоротився з 2900 до 1500 ліжок. При цьому понад 400 осіб, які взагалі не мають родичів, житла та пенсій – просто викинули на вулицю.

У розпал війни, у 2022 році Одарій-Захар’єва передала в приватні руки, в оренду на 49 років 3 корпуси хіміотерапії обласного онкоцентру, де раніше лікувалися онкохворі.

Одарій-Захар’єва героїчно “оптимізувала” схему харчування в лікарнях, знищивши харчоблоки, створивши власну монопольну фірму.

За бюджетні гроші пані Наталя купила собі дорогу Toyota Camry XV70 і Ford Transit для покатушек комісій департаменту області.

Вигадала схему, в якій тендери на пальне виграла фірма із заправками, що знаходяться за 150 кілометрів від станцій швидкої допомоги. В результаті підписання такого контракту машинам “швидкої”, щоб заправитися, треба було їхати 150 км в один бік і 150 в інший.

Одарій-Захар’єва запровадила найжорстокішу систему поборів із головлікарів у регіоні.

При цьому звільнила всіх, хто відмовлявся працювати з нею в одній команді, і не став брати участь у крадіжці бюджетних грошей.

І не дивлячись на такий поважний перелік “досягнень”, в обласній прокуратурі проти неї було порушено лише одне кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем на користь третіх осіб при передачі майна онкоцентру в приватні руки.

Але й ця справа так і лишилася без розгляду.

Чому?

Тому що чоловік Одарій-Захар’єва – співробітник прокуратури Одеської області Олександр Борисович Захар’єв. У 2014-2015 роках він очолював прокуратуру Білгород-Дністровського району, яка вважається найжирнішою з усіх районних прокуратур. Захар’єв неодноразово потрапляв у скандали, пов’язані із фальсифікацією справ у ДТП.

Наприклад, саме він допоміг відмазати від відповідальності студентку (мабуть, непросту) одеського Медіна – Юлію Федяшину, яка в ДТП покалічила людину.

На сьогодні дама, яка володіє офіційною довідкою про серйозну психічну недугу, стала радником міністр МОЗ Ляшко з допуском до держтаємниці!

Взяв її в радники Ляшко тому, що розуміє, що Одарій-Захар’єва єдиний чиновник у країні, яка може красти державні гроші відкрито – не соромлячись. Бо через хворобу не може відповідати за свої дії та вчинки – вона непідсудна! А тому фактично не може бути на будь-якій керівній посаді.

Наталія Одарій-Захар’єва не може нести будь-якої відповідальності, у тому числі кримінальної, за вчинені нею злочинні дії, оскільки з таким діагнозом вона неосудна згідно із законом.

Але саме це схоже. дуже навіть влаштовує міністра Ляшка.

І тут виникає питання в його компетентності, ну чи осудності. Як може чиновник такого рівня допустити до роботи хвору на голову людину? Невже ніхто не перевірив документи чиновниці такого рівня? Міністр взагалі розуміє рівень ризиків від порад хворої на голову людини? Чи це навпаки спричинило її останнє працевлаштування?

Інше питання, як Одарій-Захар’єва пройшла спецперевірку?

Про причини, через які Ляшко забув запитати її довідку про стан психічного здоров’я ми можемо здогадатися. Але чому і як так вийшло, що вона не повідомила СБУ про свою недугу? Хтось взагалі розуміє, що навіть недбале приховування даних, яке могло призвести до численних жертв – це натуральний злочин?

Цікаво, хто в результаті покарає, за те, що доступ до держтаємниці отримала хвора на голову жінка?

Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом