Ворскла стала другим фіналістом Кубка України, обігравши Полісся
Ворскла стала другим фіналістом Кубка України, обігравши Полісся

Ворскла стала другим фіналістом Кубка України, обігравши Полісся

Полтавська Ворскла стала другим фіналістом Кубка України сезону-2023/24 та розіграє трофей із донецьким Шахтарем.

У півфінальному матчі турніру Ворскла мінімально обіграла житомирське Полісся. Гра відбулася на центральному стадіоні Житомира та завершилася з рахунком 1:0.

Як минув матч Полісся – Ворскла

Перший небезпечний момент у матчі створили гості всередині першого тайму, коли здалеку пробивав Руслан Степанюк. Але з цим м’ячем впорався голкіпер Полісся Денис Бойко.

Зараз дивляться

Господарі поля відповіли двома небезпечними моментами, але у першому м’яч після удару Артема Шабанова пролетів над воротами, а в другому Пилип Будківський головою відправив кулястого у каркас воріт.

Натомість перед свистком на перерву полтавцям вдалося розмочити нулі на табло. Автором голу на 45-й хвилині став Сергій М’якушко, який зльоту пробив після скидки Руслана Степанюка.

Другий тайм минув особливо без небезпечних моментів. На 80-й хвилині команди залишили поле через повітряну тривогу, але згодом повернулися. Через хвилину після відновлення гри Полісся заробило пенальті, яке не зумів реалізувати Пилип Будківський.

А в компенсований час сітку воріт Павла Ісенка намагалися пробити головою Будківський, а потім Іван Петряк. Та фінальний свисток зафіксував перемогу полтавців – 1:0.

На стадії 1/8 фіналу Ворскла розгромила Металіст 1925 з рахунком 3:0, а у чвертьфіналі з таким же рахунком взяла гору над київською Оболонню.

Востаннє Ворскла грала у фіналі Кубку у 2020 році, коли поступилася Динамо у серії пенальті. Загалом для полтавського клубу це буде третя участь у фіналі Кубка України з футболу. У 2009 році вони завоювали трофей.

В іншому матчі півфіналу, що відбувся напередодні, з рахунком 4:1. Для донецького клубу це перший вихід у фінал Кубка України за п’ять років.

Фінал Кубка України з футболу сезону-2023/24 відбудеться 15 травня на стадіоні Авангард у Рівному.

Фото:

Теги по теме
футбол
Источник материала
Поделиться сюжетом