13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський провів Ставку: які питання обговорювалися
Зеленський провів Ставку: які питання обговорювалися

Зеленський провів Ставку: які питання обговорювалися

Зеленський провів Ставку: які питання обговорювалися

Президент України заслухав доповіді міністра оборони, начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ.

Глава Української держави Володимир Зеленський  у четвер, 4 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Члени Ставки обговорили ситуацію на фронті, питання закупівлі безпілотників, засобів РЕБ.

"Звіти міністра оборони Рустема Умєрова про виконання контрактів на закупівлю безпілотників та систем РЕБ і про підготовку нових угод. Доручив надати аналогічні звіти щодо ракетної програми", - зазначив глава держави у Telegram.

Президент заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про ситуацію на фронті.

"Результати стабілізаційних дій, завдяки яким вдалося зупинити просування російських окупантів. Дані розвідок про подальші плани ворога та наші дії у відповідь", - розповів Зеленський.

Глава держави також заслухав доповідь начальника Генштабу Збройних Сил України Анатолія Баргилевича щодо боротьби з інструментами  повітряного терору військ РФ, результати використання РЕБ, мобільних вогневих груп та ППО. 

За словами президента, надано низку доручень щодо подальшого вдосконалення тактик ЗСУ.

В Україні необхідно не лише пришвидшити виготовлення дронів, а й кардинально змінити підхід до їх розробки, закупівлі, прогнозування. Важливо правильно вкласти гроші, ресурси, можливості саме в ті дрони, які знадобляться завтра, — тоді переможете, розповів офіцер ЗСУ, який займається виробництвом дронів та БПЛА, Юрій Касьянов у статті "Якою війна буде завтра? Що необхідно зробити, аби не програти Росії".

Источник материала
Поделиться сюжетом