Потрапив у реанімацію: у Гонконзі макака заразила чоловіка вірусом, який поки що вважається рідкісним
Потрапив у реанімацію: у Гонконзі макака заразила чоловіка вірусом, який поки що вважається рідкісним

Потрапив у реанімацію: у Гонконзі макака заразила чоловіка вірусом, який поки що вважається рідкісним

В заміському парку Кам Шан у Гонконзі, також широко відомого як Мавпячий пагорб, макака вкусила 37-річного відвідувача. Чоловік перебуває в критичному стані у відділенні інтенсивної терапії, у нього виявлено позитивний тест на рідкісний вірус. Про це повідомили в Центрі охорони здоров’я Гонконгу.

Вірус герпесу В

Повідомляється, що йдеться про В-вірус або вірус герпесу В, який зазвичай переноситься із сечею, фекаліями і слиною макак.

До лікарні чоловіка доставили тільки через місяць після укусу з лихоманкою і помутнілою свідомістю.

Зараз дивляться

Експерти дивуються, що таких випадків небагато, оскільки контакти між людьми і мавпами в місті дуже тісні. Можливо, причина в тому, що В-вірус поки що не надто освоївся в організмі людини, на відміну від макака.

Статистика

З моменту першого задокументованого зараження людини 1932 року налічується лише 50 випадків позитивних результатів на цей рідкісний вірус. Із 50 інфікованих померла 21 людина.

Учені зазначають, що без належного лікування рівень смертності від В-вірусу становить понад 70%, але шанси на виживання помітно збільшилися з розвитком противірусної терапії. Але все одно ця цифра не дорівнює нулю.

Симптоми

Зазначається, що смерть від В-вірусу здебільшого призводить до запалення в центральній нервовій системі, оскільки вірус спричиняє набряк головного та спинного мозку.

У легших випадках у людей спостерігаються симптоми, подібні до грипу: лихоманка, втома, м’язові болі та головні болі. Деякі відчувають задишку, болі в животі та навіть гикавку.

Прогноз

За словами експертів, незважаючи на те, що В-вірус давно намагається здійснити вирішальний стрибок між видами, для цього може знадобитися всього кілька невеликих адаптацій. І тоді вірус зможе поширюватися так само легко, як і зібратися з вірусу герпесу.

Поки що В-вірус залишається рідкісною і незвичайною загрозою.

Теги по теме
Гонконг
Источник материала
Поделиться сюжетом